OEDAŞ Eskişehir İl Müdürlüğü’nden Yatırım Proje Yöneticisi Melih Erbaş ve Yatırım Proje Takip Teknikeri Erdem Kale, Eskişehir'in Seyitgazi Belediyesi'ni ziyaret etti. 

İlçedeki en büyük sıkıntılardan biri olan elektriklerin sürekli kesilmesini engellemek, görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve elektrik iletimini daha güvenli hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen, “Yerinde Yenileme ve İyileştirme” çalışmaları kapsamında, OEDAŞ (Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş) tarafından, Seyitgazi'de enerji hattı yer altına alınacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Uğur Tepe, “Seyitgazi’mizdeki sorunları ortadan kaldırmak için özveriyle çalışıyoruz. Daha önce su sorununu ‘ESKİ’ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ESKİ ekiplerinin yaptığı sondaj çalışmaları ile çözüme ulaştırmıştık. İlçemizdeki diğer sorun olan ‘Elektrik Sorunu' için de yaptığımız çalışmalar ve girişimler sonucunda, Seyitgazi’nin elektrik hatları yer altına alınıyor. Çalışmaların hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için OEDAŞ ekipleri ile iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma kapsamında aydınlatma direkleri ile lambaları yenilenecek, aydınlatmanın yetersiz olduğu bölgelere ek aydınlatma direkleri dikilecek ve yer altına alınan kısımdan elektrik alan abonelerin bağlantı kabloları değiştirilecektir. Böylece hem görüntü kirliliğinden hem de tehlikeli elektrik hatlarından kurtulmuş olacağız.” dedi.