Eskişehir'in Seyitgazi Belediyesi, Belediye-İş Sendikası ile çalışanları sevindirecek sözleşmeye imza attı. İki yılı kapsayan sözleşme gereği belediye çalışanları 7+7 olmak üzere ilk yıl yüzde 14 zam, 2 yıl sonunda ise toplamda yüzde 32 zam alacak. 

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe'nin makamında gerçekleştirilen imza törenine Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Moripek, Belediye İş Sendikası Şube Başkan Yardımcısı Kemal Azak, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Atlı, İnsan Kaynakları Müdürü Ergün Gökkaya, Mali Hizmetler Müdürü Erhan Yıldız, Battalgazi Şirket Müdürü Mehmet Ovalı, Belediye İşçi Temsilcisi Eylem Üngör katıldı.

Tepe: Görüşmelerimiz bir aydır sürüyordu

Yeni imzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe "110 civarındaki personelimizi ilgilendiren ve bir aydır süren görüşmeleri tamamladık. Bir anlaşmaya vardık. Personelimizin ücretlerine ilk yıl yüzde 14’e varan oranlarda zam öngördük. Onlar için yapabileceğimizin azamisini yaptık. Yaklaşık olarak iki yıla varan görev sürecinde mesai arkadaşlarımızın işlerine sahip çıktığını, büyük gayret ve güleryüzle halkımıza hizmet ettiklerini gördük. Bu bizleri fazlasıyla memnun etti. Aynı gayret ve özveri ile çalışmalarının artarak devam etmesini bekliyoruz. İşçilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.  

'İşçi dostu olduğunu gösterdi' 

Üyelerini enflasyona ezdirmediklerini belirten Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şubesi Başkanı Ahmet Moripek "Pandemi günlerinde işçilerimizin refah seviyesini yükseltmek ve çalışma koşullarını düzenlemek için bir aydır yaptığımız görüşmelerle toplu iş sözleşmesi karşılıklı mütabakata varılarak sonuçlandırılmıştır. Emeğin ve alın terinin en yüce değer olduğu görüşüyle, sözleşme oturumlarına emek vererek işçilerimizin ekonomik koşullarını düzenleme konusunda özveriyle davranan, işçi dostu olduğunu gösteren Kıymetli Belediye Başkanımız Sayın Uğur Tepe’ye teşekkür ediyoruz. Seyitgazi Belediyemize ve değerli üyelerimize hayırlı olsun" dedi.

Yüzde 14 zam yapıldı

110 civarında çalışanı yakından ilgilendiren sözleşmeyle işçilerin yevmiyelerine birinci yıl 7+7 olmak üzere yüzde 14, ikinci  yıl yüzde 14, sosyal yardımlara yüzde 10, 26 günlük ilave tediyesi ve geriye dönük maaş farkı aldılar. Bu durumda işçilerimizin bütçelerine yansıyan toplam artış yüzde 32'lere ulaşmış oldu.