Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde 31 Mart yerel seçimleri öncesinde AKP milletvekilleri ve seçimde aday olan dönemin AKP’li belediye başkanı ile birlikte  10 Yataklı Kırka Entegre Hastanesi sözü verildi. Aynı dönemde Eskişehir’i ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 10 Yataklı Kırka Entegre Hastanesi için yatırım sürecinin başladığını duyurdu. Seçimi kaybeden iktidar, Kırka’da yapımı için söz verilen hastane için hiçbir adım atmazken, aynı dönem temeli atılan yeni Kültür Merkezi inşaatı da yarım bırakıldı. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ile ilçede temaslarda bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Seçimi kaybettik diye Seyitgazilinin ihtiyacı olan yatırımları durdurmak, sözü verilen yatırımlardan vazgeçmek Seyitgazili, Kırkalı hemşehrilerimizi cezalandırmaktan başka bir anlam taşımaz. Bu anlayışla devlet yönetilmez” dedi.

"BELEDİYEYİ KAYBETTİLER, HASTANEYİ UNUTTULAR": Eskişehir’in Seyitgazi ilçesini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Belediye Başkanı Uğur Tepe ve CHP ilçe yöneticileri ile Kırka Mahallesi’ndeki Sağlık Ocağı’nı ziyaret etti. Sağlık Ocağı çalışanları ile sohbet eden Çakırözer, hizmetleri için teşekkür etti. Sağlık Ocağı’nın yerine yapılacağı açıklanan hastane alanını da ziyaret eden Çakırözer, verilen sözlerin yerine getirilmemesini eleştirerek şu açıklamayı yaptı:

“Kırka’daki sağlık ocağı da yeterli değil. Akşam 4’ten sonra tek doktor dahi yok. Seyitgazi’ye gidin orada da bir sağlık ocağı var ama hastane özelliği olmadığı için yeterli sağlık hizmeti verilememekte. İlçenin acil hastaneye ihtiyacı var. Seçim döneminde AKP milletvekilleri ve AKP’li adayla birlikte buraya gelip şatafatlı tören yapıp 10 yataklı hastane sözü verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Eskişehir ziyaretinde 10 Yataklı Kırka Entegre Hastanesi için yatırım sürecinin başladığını duyurdu. Seçimi CHP kazandı ve aradan neredeyse iki yıl geçti. Hastane yapılacak dedikleri yerde yeller esiyor. Tek bir çivi dahi çakılmamış. Sağlık meselesi siyaset üstü bir meseledir. Hele de pandemi döneminde sağlık tesisi en büyük ihtiyaç. Seçimi kaybettik diye Seyitgazi’nin ve binlerce Seyitgazilinin en temel ihtiyacı olan sağlık tesislerinden vazgeçilmesi vatandaşı cezalandırmak demektir. Bu anlayışla devlet yönetilmez. Seyitgazi’nin hastane ihtiyacı derhal karşılanmalıdır” dedi. 

"KÜLTÜR MERKEZİNİ YIKTILAR, YENİSİNİ YAPMADILAR": AKP’nin seçim öncesi temelini attığı ancak seçim sonrası yarım bırakılan Kırka Kültür ve  Sanat Merkezi inşaatını da inceleyen Çakırözer tepkisini şöyle ifade etti:

“Burada Kırka Mahallemize, Seyitgazi ilçemize hizmet veren bir kültür ve sanat merkezi vardı.  Yenisini yapacağız diye yıllardır kullanılan mevcut kültür merkezini yıktılar. Yerine temel attılar. Ama işte yarım kalmış. Müteahhit malzemesini toplayıp gitmiş. Ama hesabını soran yok!. Neden bitirmiyorsunuz? Madem yapmayacaksınız niye eski hizmet veren binayı yıktınız? Kırka’nın kütüphane, kültür ve sosyal hizmet ihtiyacı bu yüzden karşılanamıyor. Seyitgazililere seçimdeki tercihleri nedeniyle büyük mağduriyet yaşatmak istiyorlar” dedi.   

BAŞKAN TEPE: VATANDAŞIN YANINDAYIZ: Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de,  31 Mart yerel seçimlerinden bu yana gerek Kaymakamlık gerekse Valilikle yapılan tüm toplantılarda sözü verilen hastane ihtiyacını ve temeli atılan ama bitirilmeyen kültür merkezinin durumunu defalarca dile getirdiğini ifade ederek, “Hastane ihtiyacımız için bir an önce adım atılması gerekli. Maalesef bugün kadar geri dönüş yok. Kırka’da Kültür Merkezi eksikliğinden dolayı kullanacak bir kütüphane, sosyal donatı tesisimiz dahi yok. Ama biz her türlü engellemeye rağmen vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz ” diye konuştu. 

“İKTİDAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”: Başkan Tepe Seyitgazililere hizmet için çalıştıklarını söyleyerek, “İlçede yarım kalan çalışmaların birçoğunu tamamlandık. Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içinde yol yapım, park yapımı, kilit taş döşeme işlerini gerçekleştirdik. Belediyeye ait tarım arazilerinin ekimi için çalışmalara başladık. 20 mahallede imam evi ve muhtarlık binalarının tamiratı yapıldı. 51 mahallemizde muhtarlarımızın talepleri yanı sıra hemşerilerimizin refahı için tüm çabayı gösteriyoruz. Özellikle Pandemi sürecinde yaklaşık 6 bin haneye tek tek maske ve dezenfektan dağıtımı gerçekleştirdik. İktidar de Seyitgazi ilçemizde verdiği sözlerin arkasında durmalı. Yurttaşlarımıza hizmet için üzerine düşen görevi bir an önce yerine getirmelidir. ” dedi.