Cumhur İttifakı AK Parti Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Hasan Kalın'ın seçim ofisinin açılışına AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, İl Başkanı Zihni Çalışkan, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata, il ve ilçe teşkilatları, meclis üyesi adayları ile çok sayıda partili katıldı. Açılışta konuşan Hasan Kalın, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra da azim ve kararlılık içinde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. 

Kalın, “Seyitgazili hemşerilerim beni kendi çocuğu olarak bağrına bastı. Hangi kapıya gitsek bizim evladımız geldi dediler. Bu durum beni sizler için daha çok çalışmaya teşvik etti. Sizlerle daha çok vakit geçirmeye itti. 5 yıl boyunca didindik, çabaladık ve Seyitgazimizi bulunması gereken yerlere getirmek için çabaladık.  Sizler dik durdukça bizlerde dik durmaya devam edeceğiz" dedi.

Kalın son olarak, “5 yıllık çalışma sonucunda milletimizin teveccühünü kazandık. Partimizin ve Cumhur İttifakının ortak adayı olarak 2019 31 Mart seçimlerine aday gösterildik. Aziz milletimiz varsa biz de sonuna kadar çalışmaya varız diyorum. Seçimlerden sonrada iyi günde kötü günde her daim yanınızda olmaya şeref sözü veriyorum” şeklinde konuştu. 

Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı da ilçe halkına doğalgaz müjdesi verdi. Seyitgazi’de yapılacak projeleri söyleyen Sakallı, “Seyitgazi’ye bu yıl sonuna kadar doğalgaz getiriyoruz. Doğalgaz hattının geçtiği tüm köylere ve mahallelere de doğalgaz gelecek. Seyitgazi’de ve hattın geçtiği yerlerde artık kömürün odunun devri bitti. Doğalgazın devri başlıyor. Çünkü Eskişehir Büyükşehir’de AK Partinin dönemi başlıyor” dedi.

Sakallı, “Bu sene şehrimizde ve ilçemizde her yerde; Gıda ürünlerini, tarım üretimini, hayvancılığı, desteklemek için Seyitgazi’ye bu yıl ve önümüzdeki yıl içinde bir hayvan pazarı ve mezbaha kuracağız. Seyitgazi’de 13 bin civarı büyükbaş, 125-130 bin civarında küçükbaş hayvan var. Artık uzağa gitmeyecekler” dedi. Altyapı sorunlarına değinen Sakallı, “Tüm mahallelerimizin altyapılarını, içme suyu, yağmur suyu kanalizasyonlarını 2019-2020 yılı içinde bitirmiş olacağız. Çünkü Tayyip Bey’den öğrendiğimiz bir şey var ‘Geciken adalet nasıl adalet değilse geciken hizmette öylesine hizmet değildir.’ Bugünden itibaren ne yapacaksak hemen yapacağız” diye konuştu.

Seyitgazi’ye toplu konut projesi yapacağını söyleyen Sakallı şunları söyledi: “İlçe belediyesindeyken toplu konut projelerini hayata geçirmiş, Ihlamurkent’i yoktan var etmiş bir belediye başkanı olarak Karapınar vadisinde bin tane gecekondunun yanına modern bir şehir kuran belediye başkanı olarak şimdi söylüyorum Seyitgazi’ye toplu konut projesi yapıyoruz. Bu bölgede tüm hemşerilerimizi ev sahibi yapacağız.” Sakallı, “Seyitgazi’nin diğer mahallelerle olan ulaşım sorunu 2019 yılının sonuna kadar çözülmüş olacak. Köy yolları 2019-2020 yılları arasında bitmiş olacak” dedi.

Sakallı son olarak, “Ankara’dan Seyitgazi Belediyesi’ne gelen her 100 liranın 40 lirası Büyükşehir Belediyesine aktarılıyor. 5 yıldır Büyükşehir Belediyesine en azından buradan aktarılan 10-15 Trilyon para vardır. Büyükşehir Belediyesinin 10-15 Trilyonu hangi hizmete aktardığını biz göremiyoruz. Bugünden sonra merkezi hükümetin imkanları, Eskişehir’de Büyükşehir, Burada Seyitgazi Belediyesiyle birlikte şehrimizi kendi alanımızın parlayan yıldızı yapacağız. Hepinizin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Avcı, “Siyasetçiler seçimlerden önce gelip şunu yapacağız bunu yapacağız derler. Biz de deriz. Ancak bizim başkalarından bir farkımız var. Biz bugüne kadar yaptıklarımızı örnek göstererek onları nasıl yaptıysak bunları da öyle yapacağız diyerek söylüyoruz. Burhan Başkanın söylediklerinin garantisi bugüne kadar Seyitgazi’ye ve Eskişehir’e yaptıklarımız diyerek, ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir’ Seyitgazi’de bunu göğsümüzü gererek söylüyoruz. Doğalgaz gelecek diyorsa bir şeye güvenerek söylüyordur” dedi.  

Hasan Kalın’ın desteğinden bahseden Avcı, “Kültür Bakanlığı görevinde olsun, Milli Eğitim Bakanlığı görevinde olsun bakanlığı Hasan Kalın’la birlikte yaptık. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle Seyitgazi’ye çok güzel eserler kazandırdık. Bundan sonrada hem hükümetin desteğiyle hem de Büyükşehir’in desteğiyle kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Avı son olarak şunları söyledi: “Seyitgazi’nin 100 lirasının 40 lirasını Büyükşehir kesiyor. Burada yapması gereken işler için. Ancak yapmadı. 31 Mart’tan sonra kesintilerde Seyitgazi’ye gelecek.”