Eskişehir il sınırları içerisinde sadece Sivrihisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan 3 D Printer makine ile maskeler için arka tutucu ve siperlik de üretiliyor. Üretilen siperlikler Kaymakamlık, Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşlara dağıtıldı.

Ayrıca Sivrihisar'da LGS sınavına girecek olan öğrencilerin 1. ve 2. oturumlarda ayrı ayrı olmak üzere 820 adet maske de okul müdürlüklerine teslim edildi.

Sivrihisar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Bakar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından Covid 19 ile mücadele kapsamında Sivrihisar'ın ihtiyacı olan maske ve çağlık çalışanları için 50 adet siperlik üretiminin yapıldığını belirterek, üretimde yüzde 100 pamuk ve yıkanabilir kumaş ile nonwoven kumaştan farklı gramajlarda maske üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakar, üretimlerin Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Öğretmeni, Giyim ve Üretim Teknolojileri Usta Öğreticisi gözetiminde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı farklı kurumlarda görevle 11 işçi ile sosyal mesafe ve hijyen kuralları ön planda tutularak günde bin maske üretiminin yapıldığını da kaydetti. 

Maske üretim çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Bakar, destek ve katkılarından dolayı Sivrihisar Kaymakamlığına, Sivrihisar Belediye Başkanlığına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.