Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yine Eskişehir-Ankara karayolu Kaymaz Mahallesi yakınlarında Serdar Demir'in idaresindeki16 NHY 89 plakalı minibüs, tekerleğin patlaması takla atarak, yol kenarında bulunan bir fabrikanın istinat duvarına çarpmıştı. Kaza esnasında araçtan fırlayan sürücünün eşi Hatice Demir ve araçtaki Eyüp Enser Karabayır (3) olay yerinde hayatını kaybetti. Demir ailesinden yaralanan 1 kişi de kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer 7 yaralı ise tedavi altına alınmıştı. 

“Bu yolda arabalar çok hızlı”: Eskişehir-Ankara karayolu Kaymaz Mahallesinde kazanın gerçekleştiği bölgeye yakın bir akaryakıt istasyonunda çalışan İsmet Kaptan, yolda herhangi bir sorun olmadığını, ancak yaşanan kazaların sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklandığını söyledi. Kaptan, “Yolda bir şey yani yol geniş, düz. Uyuyorlar, yola yorgun çıkıyorlar herhalde. Bu yüzden kazalar meydana geliyor. Bu yolda arabalar çok hızlı. Bir de arabalar yeni olduğu için çok hızlı kullanıyorular. Bence çok hızlılar. Yorgun yola çıkıyorlar. Yani bir anlık dalgınlık can kaybına neden oluyor” ifadelerini kullandı. 

“Viraj yok, bir şey yok, kaza yapılacak bir yol değil”: Ayrıca Kaptan, insanların ihmalkar davrandığını da belirterek, “Trafik kontrolleri yapılıyor. Eskişehir’den çıkınca çevirme var, Sivrihisar’da da çevirme var, yani insanlar ihmalkar davranıyor. O yüzden kazalar kaçınılmıyor. Bu yolda viraj yok, bir şey yok, kaza yapılacak bir yol değil. Yani dediğim gibi insanların dalgınlığıyla oluyor. Geçen yine buradaki bariyerlere vurdu arkadaşın birisi. Yani ihmalkarlık yapıyorlar, dikkatsizlik çok. Yolda insanların biraz daha uykusunu alıp yola çıkması lazım. Yollarda bir şey yok, yollar dümdüz. Biraz daha dikkatli olurlarsa, can kayıplarımız da düşer diyorum” şeklinde konuştu. 

“Geçen yıl da aynı yerde oldu, bu yıl da aynı yerde kaza oldu”: Yine 46 senedir Kaymaz Mahallesine ikamet eden Göksel Yalçın da kaza yapan şoförün uyuduğunu iddia ederek, “Herhalde şoför uyuyordu. Geçen yıl da aynı yerde oldu, bu yıl da aynı yerde kaza oldu. Yol düz olduğu için oluyor, biraz da bayır aşağı olduğundan oradan hızlı geliyorlar. Hızlı gelince uyuyorlar. Sürücülerin yavaş gitmeleri çok önemli. Çünkü çok hızlı gidiyorlar. Özellikle buradaki bayırdan aşağı çok hızlı gidiyorlar” dedi.