Konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş şöyle konuştu;

"Devletimize ait her kurum eski yıllarda personelinin kalabilmesi ve yerinde hizmet vermesi adına ülkemizin her yerinde lojmanlar yapmış ve ev bulmakta zorlanan personeline yardım etmiştir. Son yıllarda ülkemizde günün şartlarına uygun çok sayıda evler yapılması, teknoloji çağının getirdiği yenilikler ile memur sayısında azalma nedeni ile bu lojmanlara talep azalmış hatta bazılarında hiç oturan kalmamıştır. Bu nedenle de çoğu binalar bakımsızlıktan virane haline gelmiştir.

Sivrihisar ilçemizde de bazı kamu kuruluşlarına ait lojmanlar oturan olmadığından çürümeye terk edilmiştir. İlçemizde Maliye Bakanlığına ait 10, Milli Eğitim Bakanlığına ait 12, Adalet Bakanlığına ait 6, Tarım Bakanlığına ait 10, Milli Savunma Bakanlığına ait 40 adet lojman bulunmaktadır. Bu lojmanların tamamına yakını boş, bazıları ise çürümeye terk edilmiştir.

İlçemizde konut sıkıntısı yaşanmakta olup kiralar 1500 ile 2000 TL arasında seyretmektedir. Vatandaşlarımız, memurlarımız ve özellikle öğrencilerimiz kiralık ev bulmakta büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu nedenle bu lojmanlar ivedilikle vatandaşın kullanımına açılmalıdır.

Devletimizin o yok dönemlerinde bin bir emek harcayarak yaptığı bu binaların metruk hale gelmesi ve bakımsızlıktan çürümeye terk edilmesi bizleri derinden üzmektedir. Bu nedenle bu binaların bakımlarının yapılarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza uygun fiyatla kiraya verilmesi ve ya satışının yapılarak milli servetimizin heba olmasının önlenmesi için acil tedbirler alınmalıdır.

Bilhassa son günlerde yaşanan ekonomik kriz nedeni ile zor günler geçiren ülkemizde vatandaşlarımız çok büyük sıkıntılar yaşarken ev kiralarını dahi ödeyememektedir. Bu nedenle lojmanlarımızın atıl vaziyette tutulması vicdanları sızlatmaktadır. Bu binaların en kısa sürede ihtiyacı olan ve zor durumda kalan vatandaşlarımızın kullanımına açılmasını veya satışının yapılmasını halkımız adına talep ediyoruz"