Eskişehir'de günlerdir etkili olan sağanak yağış ve dolu ekili arazilerde büyük hasara yol açtı. Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde de bazı bölgelerde yüzde 100'e varan zarar oluştu. 

İlçedeki üreticilerle irtibata geçilere hasar tespit çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğini ifade eden İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş şöyle konuştu:

"21 Haziran 2020'de başlayan ve sonrasında şiddetli doluya dönüşen sağanak yağışlar neticesinde ilçemiz köylerinden Buzluca, Benlikuyu, Ahiler, Yenidoğan, Karacaören ve İlyaspaşa köylerinde telafisi olmayan hasarlar oluştu. Görüştüğümüz köylülerden aldığımız bilgilere göre hasat yapmaya hazırlanan köylülerimiz dolu nedeniyle kışlık ekimi yapılan arpa, buğday, çavdar, yulaf, tarla bitkilerinden haşhaş, pancar, mısır, nohut, ayçiçeği, fide bitkilerinden domates, salatalık, patlıcan, fasulye ve meyveler büyük oranda zarara uğramıştır. Bazı köylerde ve bölgelerde hasar oranın yüzde 100 olduğu, bazı bölgelerde kısmi hasarların oluştuğu tespit edilmiştir. Hasar gören bu köylerde hasar tespiti yapılarak çiftçilerimize gereken   maddi destek sağlanmalıdır. Çiftçimizin Ziraat Bankası'na ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları faizsiz ertelenmelidir. Çiftçimizin elektrik ve su borçları ertelenmeli veya affedilmelidir. Tekrar ekim yapabilmeleri için tohum, gübre, ilaç yardımı yapılmalıdır. Zaten zor şartlarla hayatlarını idame eden çiftçilerimize bu tür yardımların acilen yapılarak bu zor günlerde devletimizin çiftçimizin yanında görmek en büyük arzumuzdur" diye konuştu.