Sivrihisar ilçesinde bahar aylarında yağışların az olması, günlerdir esen sam rüzgârlarının toprağı kurutması ve mahsullerin gelişme aşamasında yağmur yağmaması sonucunda son yılların en büyük kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını ifade eden İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş "Yaptığımız tespitlere göre ilçemizde kıraç arazinin bazı kısımlarında yüzde 100 bazı kısımlarında yüzde 70-80  oranında kuraklık görülmektedir. İlçemizde çiftçimizin ekili yerlerin çoğunu yeniden sürmeye başladığı, geri kalan ekili kısımların da hasadının çok zor olacağı görülmektedir. Sulanan ekili arazinin de sam rüzgarlarının esmesi nedeniyle tanelerinin kuruduğu, bunun da rekolte düşüklüğüne sebep olacağı görülmektedir" dedi. 

Toptaş şöyle konuştu;

"Tohum, gübre, mazot, ilaç gibi girdi fiyatlarındaki %100’e varan artışla zaten tarlasını zor eken çiftçimiz yaptığı masrafı dahi çıkaramayarak yaşanan kuraklık nedeniyle büyük zarar görecektir. Yaşanacak bu kuraklık nedeniyle çiftçilerimiz için bu yıl zor bir yıl olacaktır. 

Yeniden ekim hazırlıkları, geçim derdi, borçlar, yem, saman ihtiyacı şimdiden çiftçimizi kara kara düşündürmektedir. Devletimiz, çiftçimizin bu zor günlerinde dertlerine derman olarak; Çiftçimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları faizsiz ertelenmelidir. Çiftçimizin elektrik ve su borçları ertelenmeli veya affedilmelidir. Kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçimize geçimini sağlayacak maddi destek sağlanmalıdır. Çiftçimizin tekrar ekim yapabilmesi için mazot, tohum, gübre, ilaç yardımı yapılmalıdır. Gelecekte dünyada ve ülkemizde gıdanın çok önem kazanacağı düşünülerek, kuraklık nedeniyle zor bir yıl geçirecek olan çiftçimize bu tür yardımların acilen yapılarak bu zor günlerde devletimizin çiftçimizin yüzünü güldürdüğünü ve ocakların tütmesini sağladığını görmek en büyük arzumuzdur"