"Sakarya Nehri'nde Sivrihisar çiftçisinin de hakkı var" diyen Toptaş şöyle konuştu: 

"Çifteler'den doğup, Sivrihisar köylerinden geçen Sakarya Nehri yaz aylarının sıcak geçmesi, aşırı tüketim neticesinde azalmakta ve köyler arası adaletsiz su kullanımı neticesinde bazı köylerimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadır.

Çifteler kazasından doğan Sakarya nehri Çifteler'e bağlı Eminekin, Körhasan ve Dikmen köylerinden geçerek Sivrihisar ilçesi Aktaş, Çandır, Buzluca, Kurtşeyh ve Ahiler köylerinden geçmektedir. Bu köylerde yaşayan çiftçilerimiz nehir kenarındaki tarlalarında sulu tarım yapmaktalar ve geçimlerini  bu yönde idame etmekteler.

Ancak, yaz aylarında suyun azalması, suyun azalmasına rağmen Sakarya Nehri boyunca bazı çiftçilerin sulama alanlarını planlamalara aykırı olarak genişleterek nehre 15-20 kilometre uzaklıktaki tarlaları dahi sulamaya başlaması, bu durumun kontrol edilip engellenmemesi ve son olarak Eminekin köyünde bulunan baraj kapaklarının tamamen kapatılması ile son on gündür Sivrihisar köylerine su gelmemektedir.  

Sakarya nehri yatağı kurumaya başlamıştır. Buradan faydalanan Sivrihisar köyleri Aktaş, Çandır, Buzluca, Kurtşeyh, Ahiler köylüleri, ektikleri pancar, kabak,ayçiceği, yonca ve sebzelerinin kurumaya başladığını böyle giderse mahsullerini tamamen kuruyacağını ve büyük zararlar göreceklerini belirtmişlerdir.

Suyun kesilmesiyle Sakarya Nehri'nde yaşamlarını sürdüren balık türleri ve diğer canlılar da ölmekte ve yok olmaktalar.

Köylüler haklarını aramak için başvurdukları yerlerden hiç netice alamadıklarını ifade ettiler.

İlimiz ve ilçemiz yöneticilerinin konunun önemine dair yaz aylarının sıcak geçmesi nedeniyle mahsullerin sık su istemesi ve kurumaması, burada yaşamlarını sürdüren canlıların tamamen yok olmaması adına bu konuya ivedilikle çare bulmalarını istiyor ve temenni ediyoruz." dedi.