Konuşmalarında yeni nesil belediye başkanlığı ve yeni nesil belediyecilik vurgusu yapan Burhan Sakallı, “Eskiden belediye başkanının adı şehir emini idi. Yani, şehrin kaderinin kendisine emanet edildiği emin insan demekti. Bu şehirdeki gençlerin iş sahibi olmasını belediye başkanı düşünmezse kim düşünecek? Şehrin yolunu, asfaltını, çöpünü, yeşil alanını, kültür faaliyetlerini düşünürken bunu neden düşünmeyelim? Bundan neden sorumlu olmayalım” ifadelerini kullandı.

“BU ŞEHİRDEKİ GENÇLERİ İŞ SAHİBİ YAPMAK BENİM SORUMLULUĞUM”: “Gençlere iş bulmak büyükşehir belediyesinin veya belediye başkanının görevi değil” yönündeki eleştirilere de yanı veren Sakallı, “Bu şehirde yaşayan her gence iş bulmak bu şehrin belediye başkanı olarak benim birinci derecede sorumluluğumdur” dedi.

GENÇLERE YÖNELİK PROJELERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR: Bu konudaki hedef ve projesini aktaran Sakallı, “Yeni nesil belediyecilik derken kastettiğim şey bu. Ben Burhan Sakallı olarak söz veriyorum. 5 yıl içerisinde Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde 10 bine yakın gencimize istihdam sağlayacak bir ya da birkaç lokomotif yatırımın yapılmasına öncülük edeceğim. Bunun yanı sıra açacağımız staj ofislerinde kurumlar ile senkronizasyonu sağlayarak gençlerimizin stajlar ile ilgili yol gösterici olacağız” dedi.

"GENÇLERE ULAŞIM ÜCRETİ 1 LİRA OLACAK!": Gençlere yönelik diğer projelerinden de söz eden Sakallı, şunları söyledi: “Gençlerimiz için çok çalışmalıyız. Bu anlamda gençlerimiz için hayatı ucuzlatmayı amaçlıyoruz. Gençlerimiz için toplu ulaşım ücretini 1 liraya düşürüyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak uygulamaya başlayacağımız ‘öğrenci kart’ ile gençlerimizin, hem ulaşım hem yeme-içme hem de alışverişlerinde indirim olanakları sağlayacağız. Hayata geçireceğimiz kitap kafelerde 24 saat boyunca ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, ücretsiz çay, kahve ve çorba ikramının bulunacağı alanlar oluşturacağız.”