Adar, “Cumhuriyet Halk Partisi olağan kongre sürecine girdi. Bu Cumartesi’den itibaren ilçelerimizin mahallelerinde yoğun bir şekilde delege seçimleri gerçekleştirilmeye başlandı. Delege seçimleri süreci son derece olgun bir hava içerisinde geçmekte. Arkadaşlarımız mahallerini temsil edecek delegelerini belirleyerek partiyi ilçe kongreleri için hazır hale getirmeye çalışıyorlar. Ve 14 Kasım’dan sonra da ilçe kongrelerinin takvimi başlayacak. Aralık sonuna kadar ilçe kongrelerinin tamamı bitmiş olacak. Odunpazarı’nda 22, Tepebaşı’nda da 19 mahallede delege seçimleri gerçekleştirildi. Her iki bölgede de bazı mahallelerde uyum içerisinde Sayın Genel Başkanımızın da arzu ettiği gibi tek liste olarak seçimlere gidildi, bazı mahallelerde rekabet biraz daha fazlaydı. Ama ister tek liste ister iki listeli olsun son derece olgun bir hava içerisinde partimize yakışır bir şekilde geçti” dedi.

"Alpu yolunda çalışmalar durmuş"

Adar, Eskişehir gündemi ile ilgili olarak ise, “Geçtiğimiz Cumartesi günü Kırka’da yaşayan Seyitgazili vatandaşlarımız bir eylem gerçekleştirdiler. Seyitgazi’den Afyon sınırına kadar olan yol son derece kötü. Bu yolun öncelikle yapılması gerekir. Sadece 2019’da 50’yi aşkın trafik kazası gerçekleşti orada, bu da yolun ölüm yoluna dönüştüğünü gösteriyor. Bakıyorum sürekli yaptıkları yollarla övünen bir Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı var. Ama sanki Eskişehir’i cezalandırırcasına Eskişehir’deki bu yollar dikkate alınmıyor. Bir süre önce 31 Mart seçimleri öncesi Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu üzerinde benzer bir eylem yapılmıştı ve o dönem iktidar partisi milletvekilleri ve iktidarı destekleyen milletvekili bir söz vermişti. O yolun yapımı bir süre sonra başladı. Diliyoruz ki o çalışmanın seçim yatırımı olmadığını ispatlarlar diye düşünüyorduk. O yolda gördüğüm manzara, çalışma orada kalmış. Tüm iş makineleri oradan çekilmiş, o yol gelecek seçime kadar öyle kalacak diye düşünüyorum" dedi. 

"Çalışkan yapılanları dikkatli izlemeli"

Adar, AK Parti İl Başkanına da seslendi: “Şu an Cumhurbaşkanlığının bütçesi görüşülüyor. Milletvekillerimizden aldığımız bilgiye göre Eskişehir’deki bu yollarla ilgili hiçbir yatırım projesi yok. Başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Bakanları, Adalet ve Kalkınma Partili milletvekillerini  biraz daha Eskişehir ile ilgili duyarlı olmaya davet ediyorum. İktidar partisinin il başkanı sürekli Eskişehir’e yaptıkları ile ilgili bazı şeyler söylüyor. Yerelde iktidarda olan CHP’nin halkı maketlerle oyaladığını, ve artık maket görmek istemediklerini icraat görmek istediklerini ifade ediyor. Her halde dil sürçmesi bu. Çünkü bu yapılanları görmemek, yapılanların hangi anlama geldiğinin farkında olmamak… Hele hele Eskişehir halkı tarafından son derece beğeni ile kullanılan bu çalışmalar seçimlerde de oyla takdir edilerek bizim mevcut belediye başkanlarımızı yeniden iktidara getiriyor. O zaman yanlışlık Sayın Adalet ve Kalkınma Partisinin il başkanlığında. Gözlerini dört açmalı ve yapılanları çok dikkatli izlemeli. Yapılmayanlar tamamen hükümet tarafından bu güne kadar Eskişehir’e reva görülenlerdir. Aylarca Büyükşehir Belediyesi oyalandı. TCDD Genel müdürlüğünden izin almak yaklaşık üç ay sürdü. Engellemeyi bir kenara bırakıp işin başlaması gerekirdi”