Bir hafta önce il başkanlığına atanan Adar, “Almış olduğumuz görev benim için onur. Aynı zamanda böylesi zorlu bir dönemde CHP’ye hizmet etmek de bir şeref. Böyle bir dönemde özellikle partim içerisinde kırgınlıkları küskünlükleri yok ederek bir bütün halinde CHP’yi 31 Mart seçimlerine taşımayı hedefliyoruz. Hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Noksanlıkları gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

''Büyükerşen’in adaylığı kesin''

Belediye başkan adaylıklarının belirlenmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Adar, “Kentimizde dört belediye başkanlığımızın adayları belirlendi, genel merkezimiz tarafından açıklandı. Geriye on bir belediye başkanlığımız var. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Yılmaz Büyükerşen’in adaylığı konusunda hiçbir sıkıntı yok. Çünkü, Hocam kendisini Türkiye genelinde kendini kanıtlayan bir isim. Eskişehir’de CHP’nin adayı olması da bizler için son derece büyük bir değer. Diğer büyükşehirler ile birlikte adaylığı açıklanacak muhtemelen ayın altısında açıklanacak. Belediye başkanları listesi içerisinde Sayın Yılmaz Büyükerşen’in isimi olacak. Pazar gün ki toplantıda kendisinin de ifade ettiği gibi Eskişehirliler ile ilgili düşüncelerini adaylığı resmen açıklandıktan sonra Eskişehir halkına duyurmaya çalışacağız. Yapım itibari ile kavgacı bir üslubum yoktur. O nedenle Eskişehir’de tüm siyasi partilerle eşit koşulları içerisinde birbirimize hakaret etmeden bir seçim dönemi geçirmeyi düşünüyorum. Ve göreceksiniz ki bundan tüm Eskişehir faydalanacak. En son görev yaptığım 2008-2010 yılları arasında, il başkanlığı yaptığım dönemde aynı üslubu devam ettirdim. Eskişehir’deki tüm siyasi il başkanları ile diyaloğum son derece iyiydi. Ve birbirimizi kırmadan toplumu ötekileştirmeden bir seçim kampanya dönemi geçirdik. Özel olarak vurguluyorum bu tarz bir seçim kampanya dönemi geçirdik'' diye konuştu.  

''Eskişehir’de ittifakın olmayacağını düşünüyorum''

Yerelde ittifak olup olmayacağı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Adar, “İttifak 24 Haziran seçimleri öncesi Türkiye’de moda haline geldi. Oysa her siyasi partinin kendine göre bir görüşü vardır. Sadece seçim kazanmak olmamalı amaç. Amaç o partilerin ideolojisi doğrultusunda toplumu yönetmek olmalı. Ama ne yazık ki bu tür ittifaklar yapılıyor. İYİ Parti ile CHP’nin görüşmeleri devam ediyor. Belki yarın İYİ Parti Genel Başkanı ile genel başkanımız bir araya gelecekler. Bir ittifak söz konusu olabilir mi bilemiyor. Ama Eskişehir bu kapsamın belki dışında kalabilir diye düşünüyorum. Çünkü, İYİ Parti’nin yerel yöneticilerinin vermiş olduğu beyanatları izliyorum, biz kendi adaylarımızı çıkaracağız diyorlar ve o yönde hazırlıklar yapıyorlar herhalde. Ama şunu bilmek lazım ki Eskişehir seçmeni neyi ne zaman yapacağını bilir. İttifakın önemli olanı zaten seçmen bazında olanıdır. Yoksa siz istediğiniz kadar yukarıda ittifak yapın eğer aşağıda aşağıda kabul görmüyorsa bu olmuyor. 24 Haziran seçimleri öncesi herkesin bildiği gibi İYİ Parti’nin seçime girmesi tehlikede idi, CHP’nin 15 milletvekili İYİ Parti’ye geçerek gurup kurması sağlandı. Ve gurup kurduğu için seçimlere katılabildi. Ve CHP’den İYİ Partiye çok ciddi miktarda oy gittiğini düşünüyorum ben. Onun için ittifak tabandaki seçmen bazında yapılan ittifaktır. Buna da seçmen kendisi karar veriyor.Eskişehir seçmeni gerçekten bu konuda son derece duyarlı, araştırmacı, iyi uygulayıcı” dedi. 

''Yangın her kesimde''

Ülke gündemine ilişkin de açıklamalar yapan Adar, “Ülke son derece zor günlerden geçiyor. Büyük bir ekonomik kriz var. Her ne kadar ülkeyi yönetenler böyle bir krizin olmadığını ifade etseler de yangın evlerin mutfaklarında. Yangın iş yerlerinde. Yangın her kesimde. Tarım kesiminde insanlar geçimini temin edemediği için elindeki traktörünü sattığı bilgileri bize ulaşıyor. Bunlar ülkenin geleceği adına son derece iyi olmayan durumlar. Fedakarlık yapılması gerekiyorsa toplumun sadece bir kesiminin değil tüm kesimlerinin üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ümit ediyorum ki bu sıkıntıyı tüm ulus olarak el birliği ile birbirimizi kucaklayarak götürmek zorundayız'' diye konuştu.