Adar, “Seçim sürecinin başlamasından bu yana halkı kin ve nefrete sürükleyen bir takım çabalar içine girildi. Biz bu kara propagandalara yönelik partimizin gerekli organlarınca konuyla ilgili soruşturma başlatılması ve gereğinin yapılması için yasal mercilere başvuruda bulunduk. Ancak bu konuda hiçbir gelişme olmadığı gibi çeşitli mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın bize ilettiği kara propagandalar ile ilgili şikayetler her gün artmaktadır. Son günlerde başta Eskişehir olmak üzere Türkiye’nin her tarafından siyasi partilerin genel başkanları, genel başkanımıza, CHP belediyelerine, belediye başkan ve adayları ile meclis üyesi adaylarına yönelik kara propaganda yapıyorlar” dedi.

Adar, “Eskişehir’de son zamanlarda dozajı giderek artan olaylar toplumda gerginlik yaratmaktadır. Burada hukuk dışı bir siyasal anlayış sisteminin yapısı ile karşı karşıyayız. Yüksek Seçim Kurulu kararlarını hiçe sayan korsan bildirilerle algı yaratmaya yönelik çaba gösteren, kamunun olanaklarını kendi siyasi kampanyası için kullanan bir anlayışla karşı karşıyayız. Şehrimizde halkı kin ve nefrete sürüklemeye yönelik bu korsan bildiriyi bastıranlar kimlerdir? Masum gibi gösterilmeye çalışılarak bu bildiriyi dağıtanların arkasında kimler vardır? Kim ya da kimler bu işleri organize etmektedir. Bu ve bu gibi işleri Eskişehir’deki güven ve huzur ortamının bozulmasına neden olacağı ve kimseye bir fayda sağlamayacağı aşikardır. Biz, mutlu, gururlu, huzurlu bir Eskişehir. Bu mutluluğumuzu huzurumuzu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Eskişehirliler huzurumuzu bozmaya çalışanlara gereken cevabı verecektir. Yerel seçimlere sayılı günler kala herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kamu görevlileri tarafsız bir şekilde Eskişehir’deki demokrasi şölenini sorunsuz ve olaysız bir şekilde gerçekleşmesi konusunda üzerine düşeni yapacağına inanmak istiyoruz” dedi. 

Adar, “Bu korsan bildirilerle ilgili yapmış olduğumuz müracaatlar kamu kurumlarına özellikle emniyete vermiş olduğumuz dilekçede ne yazık ki şu ana kadar sonuç bulmadı. Her gün ayrı bir mahallede dağıtılan bu broşürlerin arkasında kimin olduğu konusunda son derece meraklıyız. Kimin olduğu konusunda bilgimiz olmasına rağmen bunun doğrudan ilgili kamu kurumlar tarafından ortaya çıkarılmasını cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.