Eskişehir Ekspres'e ziyaretinde açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl ise, Eskişehir’e yapılacak olan millet bahçesinin altına yapılacak olan otoparkın ciddi maliyet getireceğini ifade ederek, “Eskişehir’de trafik ilk sorun. Sonrasında otopark, toplu taşıma geliyor. 5-6 yıl önce bir çalıştay yapılmıştı. Oranın hangi maksatla kullanılmasıyla ilgiliydi. Biz orada Eskişehir’in yer altı su seviyesinden bahsettik ve dolayısıyla trafiği yoğunlaştırmak yerine başka bir çözüm getirelim dedik. Orada birileri iki kat yerin dibine inelim otopark yapalım dediler. Şehir merkezinden sırf oraya otopark var diye araçları yönlendirdiğinizde ciddi bir trafik akışını engeller. 55 dönümün altına otopark yapmak ciddi bir maliyet de getirir. Yer altı su seviyesi dört metrede. Böyle suyun içinde otopark yapmak kolay değil. Maliyeti çok yüksek bir çalışma olacak. Bizim projemiz ise maliyet unsurunu artırmayan pratikte rahat kullanabileceğimiz bir çalışma idi” diyr konuştu. 

Otopark kesinlikle yer altına yapılmamalı: Otoparkın yer altında değil, mevcut alanda değerlendirilebileceğini ifade eden Bingöl, “Biz 55 dönümün 15 dönümünün otopark olarak yapılmasını savunduk. Diğer türlü ciddi bir maliyeti olacak. Eskişehir’in en önemli sorunlarından biri trafik. Mevcut yapılaşma içerisinde trafiği çözmekle ilgili en akılcı en uygulanabilir projeler Saadet Partimizin. Biz trafiği yapacağımız çalışmalarla rahatlatırız. Ben bir mühendis olarak söylüyorum otopark kesinlikle yer altına yapılmamalı. Otopark üst alanda değerlendirilmeli. Burhan Bey, Yılmaz Büyükerşen ve Saadet Partisi adayları bence bir açık oturuma katılmalı. Hodri meydan. Kim Eskişehir’e, geleceğe dönük ne söylüyorsa orada söylemeli. Ben kimseyi küçümsemem, severim. Sakallı çıksın bizim adayımız karşısında şu projemiz var desin" dedi. 

Sakallı projelerinden bahsedemedi: Trafik ile ilgili Saadet Partisi’nin projesi olduğunu ancak diğer adayların projesi olmadığını kaydeden Bingöl, “Eskişehir’in görünen iki yüzü var. Ben Eskişehir’e büyük köy diyorum. Bir şahıs üzerinden bunu konuşmuyorum. Parti olarak insan merkezli siyaset yapıyoruz. İnsanı mutlu edecek projeler üretiyoruz. Kültür şehri, lafta değil icraatta bir kültür şehrini oluşturmak lazım. Biz diyoruz ki, Eskişehir önemli bir şehir ve daha da gelişebilir ve mevcut sınırları aşabilir. Boş konuşmayalım. Eskişehir trafik sorununu bizim gibi projesi ile gündeme getirebilecek çözüm bulabilecek başka bir siyasi parti var ise ben tebrik ederim. Onlara teşekkür ederim. Ama kimse bunu ifade etmiyor. Burhan Sakallı projelerinden bahsedemedi. Yok çünkü. Ben diyor orkestra şefi gibi yöneteceğim bu olur mu? Bu bir şey değil" dedi.