Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın makamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel bir buluşma gerçekleşti.

Başkan Ataç 23 Nisan dolayısıyla makamını lösemiyi yenen Nilda, Yunus Emre ve Atayurt İlkokul Öğrencisi Bade Tandoğan’a emanet etti. İlk olarak makama oturan Atayurt İlkokulu öğrencisi Bade Tandoğan, “Ben 3. Sınıf öğrencisiyim. Atamızın bize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı herkese kutlu olsun. Sayın Belediye başkanım Ahmet Ataç’a beni kabul ettiği için teşekkür ederim. Büyük bir hayalimi gerçekleştirdiniz. Ben ileride sizin gibi Cumhuriyetçi ve çocukları seven bir başkan olmak istiyorum” dedi. 

“Yeter ki Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyün”

Başkan Ataç ise “Tüm çocuklarımızın 23 Nisan’ı kutlu olsun. Ben çocukları çok seviyorum. Çocuklarımız için birçok proje yapıyoruz. Yeter ki sizler Atatürk’ün bize gösterdiği bu yolda yürümeniz. Atatürk’e layık çocuklar olmanız. Dünyada tek bir çocuk bayramı var. Onu da Mustafa Kemal Atatürk hediye etti” diye konuştu.

“Her sokağa çocuk parkı yapardım”

Tandoğan’ın ziyaretinin ardından ise lösemiyi yenen Nilda ve Yunus Emre Başkan Ataç ile görüştü. Başkan Ataç, iki öğrenciye de makamını emanet ederek sohbet etti. Öğrenciler Nilda ve Yunus Emre, belediye başkanı oldukları takdirde neler yapacaklarını anlattı. Nilda ve Yunus Emre, belediye başkanı olsalardı her sokak başına çocuklar için parklar, sokaktaki canlar için de kulübeler yapacaklarını söyledi. 

Kazım Kurt ve Metin Güler’den iş birliği mesajı Kazım Kurt ve Metin Güler’den iş birliği mesajı

Başkan Ataç soruları yanıtladı

Öte yandan Başkan Ataç Bilnet Okulu 4. Sınıftan 18 öğrenciyi de konuk ederek sorularını yanıtladı. Öğrenciler Başkan Ataç’a “Çocukken hangi kitapları okudunuz”, “Neden belediye başkanı olmak istediniz?”, “Bize tavsiye edebileceğiniz kitap, film var mı?” gibi sorular da yöneltti. Başkan Ataç ise soruları içtenlikle cevapladı.