Çalışkan, “Gündem hızlı bir şekilde akıyor, Eskişehir seçimlere hızlı bir şekilde hazırlanıyor. Bizim de parti olarak seçimlere dönük çalışmalarımız devam ediyor.  Geleceğe dönük adaylarımız noktasında neler yapabiliriz, en iyi adaylarımız kimler olabilir, kazanacağımızdan eminiz de en çok oyu kiminle alabiliriz bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. İl Başkanları toplantımız olacak ve 5-12 Kasım tarihleri arasında aday adaylığına ilişkin müracatlarımızı almaya başlayacağız. Genel merkezimizin talimatları doğrultusunda hareket etmeye devam ediyoruz. Biz de adaylık süreçleri diğer partiler gibi süreci anlatamayız. Genel merkezimiz bize ne talimat verirse biz bu noktada adaylara ilişkin müracaat süreleri başladı şu tarihte de sona erecek diye kamuoyuna duyururuz. Aday adayı arkadaşların başvurularını alırız” 

Partimizle özdeş olmayanların adaylığına sıcak bakmıyoruz

Biz şehrimizde sadece aday adayı olmak için, partimizle hiçbir zaman özdeş olmamış arkadaşlarımızın adaylığına genel merkezimizle istişare etmek suretiyle sıcak bakmıyoruz. Çünkü evet herkesi kucaklıyoruz ama AK Parti teşkilatlarının parti isminin de farklı açılardan kullanılmasına müsaade etmeyeceğimiz bilinmeli. Yoksa partimize ilişkin teveccüh hat safhada. Henüz müracat süresi başlamadığı halde partili dava arkadaşımız aday adaylığına ilişkin kendilerinin davaya hizmet etme noktasında olduklarının niyetlerini belli etmeye başladılar. Ehliyet, liyakat, bilinirlik bunların hepsi aday adaylığının belirlenmesinde kriter olacak. 

İttifak çok kıymetlidir

Yerel seçim ittifakı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çalışkan, “Biz ittifak konusunda gerek Ömer Çelik gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımları doğrultusunda ittifakı çok kıymetli buluyoruz. Genel başkanımızın genel başkan vekillerimizin yapmış olduğu açıklamalara sadık kalarak devam edeceğiz. Cumhur İttifakı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türk milletine hizmet etmeye devam edecektir. Aynı kararlılık ve azimle. Çünkü bunun biz faydalı sonuçlar doğurduğunu gördük. Bundan sonra da Allahın izniyle devamı noktasında elimizden gelen genel başkanlarımızın takdiri ile oluşacak ittifak noktasında hareket etmeye devam edeceğiz. Bugün itibari ile ittifak sona ermiştir veya ittifak olmayacaktır sözünü benden değil genel başkanlarımızdan duyacaksınız. Onların açıklamaları üzerine il başkanlarının açıklama yapması doğru olmaz. Bazen sert açıklamalar da faydalı sonuçlar doğurmuyor.