Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Odunpazarı Belediye Başkanı olarak iki dönem görev yapan Burhan Sakallı, siyasete verdiği dört yıllık aranın ardından 31 Mart 2019'da yapılacak mahalli idareler seçiminde partisinden Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak. Sakallı'nın açıklanmasıyla hem Ankara'da hazır bulunan heyette hem de Eskişehir İl Başkanlığı'nda büyük coşku yaşandı. Sakallı, Ankara dönüşünde Eskişehir girişinde büyük bir konvoyla karşılanacak. Konvoy Organize Sanayi girişinde saat 16:00'da yapılacak.

Burhan Sakallı kimdir?

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Dinek köyünde 1962 yılında dünyaya gelen Sakallı, ilk ve orta öğrenimini bu kentte tamamladı.

Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1984 yılında mezun olan Sakallı, 2008'de Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Sakallı, 1985 yılında Atatürk Barajı derivasyon tünelleri uygulama projesinde, 1987'de Sır Barajı betonarme gergi uygulamasında çalıştı.

Gaziantep, Adana, Mersin, Konya'da 1988’den itibaren çeşitli özel öğretim kurumlarında kurucu, yönetici, işletmeci ve öğretmen olarak çalışan Sakallı, birçok sivil toplum kuruluşuna da danışmanlık yaptı.

Sakallı, 2004-2014 yılları arasında AK Parti'den merkez Odunpazarı ilçe Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine de seçilen Burhan Sakallı, evli ve üç çocuk babası.