Bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını yapan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, “Bayramın ülkemize sağlık, barış, bereket getirmesini diliyorum. Tüm teşkilat mensuplarımıza katkıları için sonsuz teşekkür ediyorum, iyiki varsınız, iyiki yol arkadaşlığı yapıyoruz. Gönüllere hanelere misafir olduk. Bu davanın bir ferdi olmanın huzurunu duyduk” dedi.

İstanbul seçimlerinin önemine dikkat çeken Çalışkan, “23 Haziran kadim şehir istanbul’da tüm teşkilat mensuplarının tekrar tekrar arayarak gönüllere girmelerini, sıkı bir şekilde çalışmalarını rica ediyorum. Milletvekillerimiz de İstanbul’da selamları var. İstanbul’da tekrar gönül belediyeciliğini inşa etmek, 2023 hedeflerine ulaştırmak hepimiz için vazgeçilmezdir. İstanbul’dan gelip seçim için dönmek isteyenler  için il başkanlığımızca çalışma yapılıyor. Emniyetli bir şekilde İstanbul’a gidip gelmelerini sağlamak görevimiz” diye konuştu. 

Törende konuşan Avcı ise, sözlerine 31 Mart seçimlerine vurgu yaparak başladı. Avcı, "Son seçimlerde fedakarca çalışan bütün teşkilata il başkanı ve yönetimine bütün parti kadrolarına çok teşekkür ediyorum. Eskişehir’de sayısal olarak oylarımızı artırdık ama umduğumuz gibi bir netice alamadık. Nerede ne tür hatalar yaptık bunları kendi içimizde gerekli kurullarla enine boyuna tartışırız. Eskişehir’de de başka yerlerde de seçimlerin muhasebesi yapılacak. AK Parti geleneğinde bir önceki seçimin bittiği gece önümüzdeki seçimlerin çalışmaları ve geçmiş seçimin muhasebesi yapılır. Kim ne yaptı ne etti konuşacağız. İl başkanımıza gösterdiği gayretler için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

İstanbul seçimleri ile ilgili ise Avcı, “İstanbul seçimleri ile ilgili il başkanlığımızca çalışmalar yapılacak. İstanbul seçimleri, belediye başkanlığı seçimi olmakan çıktı. Bizde organizasyonlarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.