İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu gerekçelere yer verildi: 

“Ülkemizin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararının üzerine yazılan yazının kin ve düşmanlığa teşvik edici, suç işlemeyi özendirici söylemler barındırdığı ve geri dönülmez zararlara sebebiyet verebileceği açıktır.

Bir fiilin suç olup olmadığı ceza kanunlarında belirlenir. Ceza Kanunumuzda şiddet suçtur. Ceza Kanunumuzda Kadına yönelen şiddet de suçtur. Bu hususta değişiklik olabileceğini düşünmek akıl ve izan dışıdır. Suç işlemeye meyilli kişilerin bu ve benzer söz ve çağrılardan etkilenebileceği, bu gerçek dışı açıklamaların suç işlemeye özendirici olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 6284 Sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun yürürlükte iken ve elbette ki kadına yönelik şiddet de dâhil her türlü şiddet eylemi suç iken “Artık Kadın Dövmek Serbest” başlıklı, gerçek dışı içerikli yazılar yazmanın, gerekçesi belli olmayan şekilde şiddetin önünü açmanın mazur görülmesi mümkün değildir.

Bu nedenle Uluslararası bir sözleşmeden imzamızı çekmiş olmamızı ‘artık kadın dövmek serbest’ şeklinde nitelemeye ve kamuoyuna böyle aksettirmeye kalkan kişi hakkında suç duyurusunda bulunması zorunluluğu doğmuştur.”