CHP’li belediyelerin asfalt parası için yüklü ödeme evrakları gönderdiğini iddia eden AK Parti'li Gücüyener şöyle konuştu;

"AK Parti hükümeti yol harcamalarına katkı payı namı diğer asfalt parasının alınıp alınmamasını belediye meclislerinin takdirine bıraktı. 06.12.2012 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 6360 Sayılı Kanun ile “alınır” ifadesi “alınabilir.” ifadesine dönüştürülmüştü. Bu değişiklik ile yol harcamalarına katılım parası alıp almamak belediye meclislerine bırakılmıştı.

Eskişehir’deki CHP’li meclis çoğunluğuna sahip, CHP’li belediyeler asfalt parası istemekten şu dönemde dahi çekinmediler. CHP’li meclis çoğunluğu alınsın dedi. CHP’li belediye başkanları ödeme emri gönderdi. Hem yapılan kaldırım ve refüjlerle ‘belediye çalışıyor’ reklamını yapıyor. Hem de parasını bizden alıyorlar.

Kaldırımların üstüne belediye başkanının fotoğrafı olan tabelalar konuluyor ama faturayı biz ödüyoruz. Öyle afaki rakamlar geliyor ki. Apartmanlar bir baksın kendi kapılarının önünü kendileri yaptırsalar emin olun o kadar masraf çıkmaz.

Belediye meclisleri bu bedellerin halktan istenmesine karar vermemeliydi. Buna karşın istenen bedeller de önceki yıllardaki gibi fahiş. Mevzuata göre, ‘Yol Harcamalarına Katılma Payı bir program dahilinde veya istek üzerine doğrudan doğruya yapılan işlerde, 4 üncü madde de belirlenen hizmetler için yapılan giderlerin 1/3’üdür. Giderlerin hesaplanmasında maliyet, işler hangi ihale usulü ile yapılmış olursa olsun, Bayındırlık Bakanlığı ve İller Bankası Genel Müdürlüğünün o yıllar için tespit ederek yayınlandığı birim fiyatlar ve rayiçlere göre hesaplanan gerçek bedeli geçemez’ deniyor. Fakat bayındırlık fiyatlarını değil kendi yüksek ihale bedellerini baz alıyorlar.  

'Yolların kaldırımlar da dahil olmak üzere (15) metreden fazla genişliklerine düşen giderler, belediyelere ait olup, harç hesaplanmasında bu giderler nazara alınmaz' ifadesi de mevzuatta açık olmasına rağmen ilimizde 15 metreyi geçtiği ölçüm yapmadan dahi belli olan geniş cadde ve bulvarlara da asfalt parası gelmeye devam ediyor. 

Asfalt parası artık zulme dönüştü, inşallah Eskişehir bu zulümden ilk yerel seçimde kurtulacaktır"