Açılış, yoklama, divan kurulunun oluşturulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantılar karşılıklı istişareler ile devam etti.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, sözlerine teşkilatların her daim heyecanını koruyarak, ilk günkü aşk ve samimiyetle çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek başladı. Başkan Çalışkan,  "AK Parti'de siyaset yapmak disiplin, samimiyet ve gayretle mümkündür. Teşkilatlarımız bir seçim geçirdikten sonra aynı kararlı duruş ve azimle çalışmalarını devam ettirirler. Bu kutlu davada omuz omuza mücadele ettiğimiz ve 2023 hedeflerimize doğru birlikte yürüdüğümüz değerli yol arkadaşlarımla istişarelerimiz daha sıklıkla devam edecektir. İlçe teşkilatlarımız bizim için çok kıymetli. Her bir ilçe teşkilat mensubumuzun görüş ve önerilerini dinleyerek yol haritamızı belirleyeceğiz. Danışma Kurulu Toplantıları bizim için bu anlamda çok değerlidir" dedi.   

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine düşen görevleri yerine getirmek yerine şova dayalı bilindik politikalarını yürütmeye devam ettiğini vurgulayarak sözlerine devam eden Başkan Çalışkan, “Sıkıntıların giderilmesinde duyarsız kalan Yılmaz Büyükerşen ve ekibi kendi eksikliklerini AK Parti genel iktidarına yıkma peşinde. Bu yaklaşıma ek olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin oy oranına göre ilçelere hizmet ayrımı yapma yaklaşımı da en çok karşılaştığımız şikayetlerden biri. Hemşehrilerimizin hak ettikleri hizmetleri alabilmeleri için Eskişehir il ve ilçe teşkilatlarımız ile gerekli cevapları vermeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaretlerdeki amacın oy istemek olmadığını belirten Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ise sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki seçim olmayan bir dönem var. Ziyaretlerde amacımız oy istemek değil dert dinleyip çözüm üretmek. Hükümetimizin yapacakları var, yerel yönetimin yapacakları var. Köylerimizde hemşerilerimiz Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan yol, su, kanalizasyon, su deposu ve otobüs konularında hizmet alamadıklarını belirtiyorlar. Temas ettiğim muhtarlarımız gerekli başvuruları yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtiyorlar. Umarım en kısa zamanda muhtarların başvuruları değerlendirilir ve kırsalda yaşayan hemşerilerimiz insanca yaşamanın gereği olan altyapı hizmetlerini alabilir.”