Millet Bahçesi ile ilgili konuşan Çalışkan, “Eskişehir’in millet bahçesine de meydana da ihtiyacı var. Yapması gereken arkadaşlar kendileri üretecekler. Yeşil alan olması daha güzel değil mi? İnsanlar buraya girip rahatlıkla hareket edebilecek. Burası meydan olsun da ne yapacağız meydanda. Belki tören yapılacak ve belki bisiklet binme alanı olabilir... Bir başkası burası ile ilgili bir başka bir şey düşünebilir. Burası hava müsaade ederse yılsonuna etmezse Nisan ayına kadar biter. Bizim şehrimizin çok daha fazlasına ihtiyacı var. Yapmamız, üretmemiz lazım. Birlikte üretmemiz lazım. Önümüzdeki süreçte proje ve maket noktasından çıkarak fiiliyata dönüşen hizmetleri almamız lazım. Yıllarca projeleri planlamaları konuştuk, inşallah bunları aşar, fiiliyata dönüşen çalışmaları konuşuruz inşallah” dedi. 

"Belediyeleri destekleriz ancak…": Çalışkan "Şehrimizde olumlu yönde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Özellikle muhalefette olduğumuz yerel idarelerde her türlü yatırıma dönük sermaye giderleri anlamında adı konulmuş fiiliyata dönüşme ihtimali yüksek her türlü projesine kredi desteği vermeye devam edeceğiz. Ancak harcama noktasında nereye gittiğini çok öngöremediğimiz belediye şirketlerine kaynak aktarımına hiçbir zaman olur demeyeceğiz. Ekonomik kriz var belediyeler yatırım yapamıyor diyelim, bundan önceki yıllarına da bakalım belediyelerin. Belediyelerimiz borçlu. Tepebaşı’nın bütçesi biraz daha kötü ancak hepsi borçlu. Hizmet üretirseniz borcunuz olur bu doğal. Ürettiğiniz hizmeti görmemiz lazım. Her yerin kiralık olmaması lazım. Her türlü yatırıma dönük projeye destek vermeye hazırız ancak daha üçüncü ayda krediye gelmelerini çok manalı bulmuyorum" diye konuştu. 

"Alıcılarımızı açmış vaziyetteyiz": Eskişehir’de Yeni Parti ile ilgili gelişmeler olup olmadığı ile ilgili de konuşan Çalışkan, “Eskişehir’de Yeni Partinin kurulumuna ilişkin alıcılarımızı açmış vaziyetteyiz. Bakıyoruz, gelen giden konuşan var mı yok mu diye. Şu anda bir duyum yok, mutlaka konuşanlar vardır. Dönem dönem çalı dürtme anlamında da bazı söylemler oluyor. Onların da cevapları veriliyor.” dedi.