AK Parti Grup Başkan Vekili ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Kadın Gözüyle Öğrencilikten Hayata” etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal ve Prof. Dr. Güler Günsoy, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu, Genel Sekreter Ersin Eroğlu ve çok sayıda öğrenci de katıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Anadolu Üniversitesi’nde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ve öğrencilerle bir araya gelmenin faydasını gördüklerini dile getirerek Anadolu Üniversitesi’ne ve katılan herkese teşekkür etti. 

Kadına şiddet ve çocuk istismarı gibi olayların medyada yer alış şekillerinin özendirici bir etkiye sahip olduğuna değinen Zengin, konuya ilişkin olarak şunları aktardı: 

“Bu tarz haberlerin medyada verilme şekillerini sorunlu buluyorum. Özellikle konu kız veya erkek çocukları olduğunda haberlerde görsellerin kişilerin yüzleri kapalı şekilde verildiğini görüyoruz ve bunların tıklanma oranları daha yüksek oluyor. Haber metninin dilinde de problemler olduğunu söyleyebiliriz. Haber dili mağdur, şiddet gören tarafı gözeterek yazılmalı. Bu tür haberler aynı zamanda olamaz dediğimiz meselelerin başımıza gelme ihtimalini normalleştiriyor. Bu tür olayları tamamen haber yapmamak da mümkün değil. Pedagog, psikiyatri ve hukukçular gibi farklı disiplinlerdeki kişiler ile bu tarz haberlerin nasıl yapılacağı üzerine çalışılmalı. Bu konuların aslında bizim de milletvekilleri olarak bizim ortak meselemiz olması gerektiğine inanıyorum. Bu sorunlarla da ancak birlikte mücadele ettiğimiz takdirde üstesinden gelebiliriz.”