Çalışmalarına hızla devam ettiklerini söyleyerek konuşmasına başlayan AK İl Başkanı Zihni Çalışkan "AK Parti İl Başkanı olarak ilçe başkanlarımızla birlikte özellikle pandeminin rahatladığı süreç olan Haziran ayından itibaren sahada Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda arazide olmaya gayret ediyoruz. Bunun açıkçası çok faydalı sonuçlarını görüyoruz. Her ne kadar geçen süre içinde yaklaşık 10- 12 ay dönem dönem kapanma, tekrar açılma, pandemi kurallarında bir sıkılaşma, bazen gevşeme, esnaflarımıza ilişkin sıkıntılı bir süreci geçirmiş olsak da umut ediyoruz, Haziran ayında yapılan yoğun aşılama faaliyetleri sonucunda önümüzdeki yaz sürecinin hem turizm hem de şehrimizdeki hareketlilik hem de esnaflarımızın ticari hayata katılımı noktasında rahat bir şekilde geçiririz. Eylül ayından itibaren de normalleşmenin daha hızlı bir şekilde yaşandığı bir süreci yaşarız” diye konuştu 

"Esnafları dinliyoruz"

Esnafları da sık sık ziyaret ettiklerini ifade eden Çalışkan,  “İlçe başkanlarımızla birlikte şehir merkezinde rutin, her hafta bazı caddelerde esnaf ziyareti, Cuma günleri mutlak suretle Cuma programı, mahalle etkinliği, muhtar buluşmaları, akabinde yine gidilen mahallelere ilişkin esnaf ziyareti gerçekleştiriyoruz. Şehrimizdeki hemşerilerimizin tabi ki istek, talep, düşünce ve oluşan merkezi hükümet ve yerel yönetimlere ilişkin şikayetlerini dinliyoruz. Bu açıkçası önümüzdeki 2021- 2022 yılı sürecinde hemşerilerimize ve davranış modellerimize ilişkin bizde de çok ciddi bir yol haritası çiziyor. Bu kapsamda dış ilçelerimizi de önemsiyor ve dış ilçelerimizde haftalık ziyaretler yapıyoruz.  Dış ilçelerimizin sorunlarını çözmeye, oradaki esnafımızın sorunlarını çözmeye ve moral vermeye gidiyoruz. İnönü ilçemiz ile başladık. İnönü ilçemize gittik. Oradaki esnafımızın sorunlarını dinledik. Belediye başkanımızı ve ilçe yönetimimizi ziyaret ettik. Sahadaki esnaflarımızın taleplerini milletvekillerimize ve bakanlarımıza ilettik. Hemen akabinde Alpu ziyaretinde bulunduk. Alpu ilçesine gittiğimizde Alpu’da sanayici esnafımız da dahil tüm esnaflarımızı gezme fırsatı bulduk.  Esnafların bizlerden beklentilerini anladık. Açıkçası bunu şehir merkezi için de söylüyorum. Esnaflarımızdaki moral, motivasyonu şehrimize çok ciddi katkı sağlayacağını gördük. Evet, geçmişteki sürece ilişkin kayıp,  yaşanan sıkıntılardan dolayı bir muzdarip olma durumu söz konusu. Fakat bunu atmaya ve ortadan kaldırmaya ilişkin de çok ciddi bir moral ve motivasyonları da var. Örneğin Sakarya Caddesine girdiğimiz de hemen hemen hiç atlamadan tüm esnaf arkadaşlarımız bizi çay içmeye davet etti. Tabi pandemi koşulları içerisinde bazılarının taleplerini kabul edebildik. Bazılarını da bir sonraki gelişimiz de uğramak kaydıyla müsaade istedik. Burada gördük ki esnafımızın işlerin açılmasından dolayı bir memnuniyeti var. Hiçbir siyasi akıl almaksızın konuşuyorlar, taleplerini iletiyorlar, şikayetlerini iletiyorlar ama açılmadan dolayı memnuniyetlerini anlatıyorlar. Saatlerin uzatılmasına ilişkin memnuniyetlerini anlatıyorlar” şeklinde konuştu. 

"Trafik sorunu var"

Eskişehir’de trafik sorunu olduğuna da dikkat çeken Çalışkan, “Şehrimiz tek yönlü olduğu halde trafik sorunumuz var. Trafik sorununu rahatlamaya yönelik herhangi bir proje üretimi yok.  Tek projeleri bir tane daha ışık koymak. Her uyandığımız da burada ışık var mıydı, bir tane daha ışık koymuşlar şeklinde bir trafik ışığıyla daha karşılaşıyoruz. Yürümeyen, gidilemeyen bir şehir olmaya başladık. Trafik sorununu eğer Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çözmeyecekse biz bu trafik sorununu çözemeyeceğiz desinler. Biz de bakanlıklar vasıtasıyla şehir merkezinde bir çözüm üretebilir miyiz buna rağmen proje geliştirmeye çalışalım. Yeter ki söylesinler” ifadelerini kullandı.

"Vatmanlardan ricamız..."

Tramvayların rastgele yerlerden geçmesi ile ilgili ekstra trafik sorunu yaşadıklarını vurgulayan Çalışkan, “Vatmanlardan ricam şu. Lütfen 8- 10 saniye kala basın, Durağa yaklaşırken düğmelere basıyorsunuz, trafiği kitliyorsunuz, yapmayın. Zaten trafik içinden çıkılacak gibi değil. Vatman arkadaşlarımızı bu konuda eğitin. Onlar da trafiğin sıkışmasına neden oluyor” dedi.