Süllü Eskişehir-Alpu yolunun trafiğin yoğunluğu ve darlığı nedeni ile can güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

Süllü, Bakanlığa verdiği önerge ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Yıllardır kazaların yaşandığı, en son geçtiğimiz günlerde yine ölümlü bir kazanın meydana geldiği 40km’lik yolun yapımı için Mayıs 2017 ve Şubat 2018’de ihalelerin sonuçlandığı, Karayolları ile yüklenici firma arasında sözleşmenin imzalandığı ve çalışmaların en kısa sürede başlayacağı kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bu süreçte yol ile ilgili hiç bir gelişme olmadı. Ayrıca yolun Mihalıççık’ı ilgilendiren kısmı ile ilgili olarak 2017’de Gürleyik Dernek Başkanı Halit Gürsoy’un Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’ne verdiği dilekçeye gelen cevapta Eskişehir–Alpu yolunun 40km’lik kısmının onaylandığı, 2018’de yatırım programına alınması halinde ihaleye çıkılacağı belirtilmiştir. Temmuz 2018’de, Eskişehir Valiliği 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Alpu Kaymakamı Sayın Ömer Özbay’ın yolu sorması üzerine, Karayolları 4. Bölge Müdür Vekili Sayın Rıza Mucukgil, Alpu yolunun bölünmüş yol olarak yapılması için çalışmaların yeniden başlatılacağını söylemiştir. Geçen bu sürede durum belirsizliğini korumaktadır. Eskişehir–Alpu yolunda kazalar olmaya, vatandaşlarımız yaşamını yitirmeye devam etmektedir. Söz konusu yolun durumunun netleştirilmesi ve kazaların son bulması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na şu soruları yönelttim:

  • Eskişehir – Alpu yolu için 2017 yılında gerçekleşen yapım ihalesi sonrasında 2018 yılında yapımına neden başlanmamıştır?
  • Projenin yeniden ele alınacağı belirtilen, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Eskişehir – Alpu yolunun 40km’lik bölünmüş yol yapımı 2018 yatırım programına neden alınmamıştır?
  • Eskişehir – Alpu – Mihalıççık yolu 2019 yılında yatırım programına alınmış mıdır ve yapımı ne zaman gerçekleşecektir?