DSP'li Fatih Altaş, yazılı açıklama yaparak partisi ve yerel seçimle ilgilii açıklamalarda bulundu. DSP'nin yerel seçim mutlaka bir varlık göstereceğini söyleyen Altaş, ''Daha önce yerelde iktidar olduğumuz Eskişehir her zaman önceliğimiz olacaktır. Şehrimize hizmet etme yaklaşımımız sadece kendimizi ön plana çıkarma gayreti ile olmayacak, doğru ve dürüst hizmet vereceğine inandığımız kişiler ile işbirliği yapmak ve onların çalışmasına uyum göstermekte büyük ölçüde Eskişehir halkı için hizmete katkı sağlayacak bir yaklaşımdır'' dedi.

Altaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Demokratik Sol Parti Odunpazarı İlçe Başkanı olarak sorumlu olduğum bölgenin sorunlarını yakından takip ederek partimizin bu konuda göstereceği çözümler üzerinde çalışmaktayız.  

Bu bağlamda Odunpazarı bölgesindeki mahallelerimize ziyaretler gerçekleştireceğiz, problemleri yerinde tespit edeceğiz.

Geçmişte partimize hizmet etmiş ve belli dönemlerde görev yapmış partili dava arkadaşlarımızla da temaslarımız sürmekte ve ulaşamadığım kişilere de siz değerli basın mensupları aracılığıyla buradan açık davetimi iletmek istiyorum.

Yerel seçim takvimi başladığı andan itibaren partimize gösterilen teveccühleri değerlendirmekte ve en iyi tercihi yapmaya gayret etmekteyiz. Bununla beraber parti olarak uzlaşmaya açık olduğumuzu net bir şekilde ifade etmekle birlikte şu ana kadar herhangi bir kişi ile kurumsal olarak görüşmüş ve uzlaşma zemini bulabilmiş değiliz. Bundan sonra meydana gelecek siyasi gelişmeler tabii ki bizlerin bilgisi ve uhdesi dâhilinde olup, bunun dışında oluşan durumlara itibar edilmemesini kamu oyuna tavsiye eder ve bu konudaki hassasiyetimizi önemle belirtmek isterim.