CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Ataç, “ Partimizin unuttuğu bir Tepebaşı bölgesi vardı ama Sayın Abdülkadir Adar hatırladı. Tepebaşı bölgesine hoş geldiniz. Artık ciddi bir yürüyüş başladı. AKP iktidarının belediyeleri kazanma gibi bir istekleri var tabi ki. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın böyle bir isteği var. Bizim de canımız çok şey istiyor ama olmuyor, seninki de olmayacak tabi ki” dedi.

''Karşıdan oy koparacağız''

Ataç, seçim değerlendirmeleri yaptığı açıklamasında, “2015’deki milletvekili seçimlerinde partimiz ön plana geçti, üç milletvekili çıkardık. Ama Kasım seçiminde iş tamamen değişti. Yine üç vekil çıkardık ama oy oranında AKP ön sıraya geçti. Şimdi geçtiğimiz Haziran seçimi de aynı oldu. Bakıyorsunuz her şey çok iyi düzgün gidiyor Türkiye’de bir şeyler değişiyor ve AKP ön plana geçiyor. O seçimin sonuçlarına Tepebaşı’nda baktığınızda biz AKP’de on bin oy aşağıdayız. Ama kırk iki bin oyumuz İYİ Parti ve HDP’ye gitti arkadaşlar. Aynı oranlamalar Odunpazarı bölgemizde de öyle oldu. Şimdi buna güvenerek belediyeleri ele geçireceğiz gibi düşünceleri var. Ama bence yanılıyorlar. Çünkü Eskişehir halkı yerel seçimlerde genel seçimlerde farklı oy kullanıyor. Bu seçimde hiçbir sıkıntımız olmadan Eskişehir ve ilçelerde altıya yakın kırsalda da ilçe alacağız, zafer CHP’nin zaferi ile sonlanacak. Bunda hepimize düşen görevler var. Hepimiz yoğun çalışacağız. Sadece kendi oyumuz yetmez. Artık beş, on ne kadar koparabilirseniz karşıdan oy koparacağız. Çünkü bu omuz omuza yan yana durmayla kazanılacak seçimler. Gerçekten biz sağdan oy alıyoruz, o oranları artıracağız. Tek formül çalışmak    

''Eskişehir’de eğitimi çökerttiler''

Eğitim sistemi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ataç, “Bugün Kubilay’ın şehit edilişinin yıl dönümü. O dönemde bununla ilgili bütün işlemler yapılmıştır Mustafa Kemal Atatürk’ün kararları ile. Ama birkaç gün önce gazetelerde şöyle bir şey okudum. Milli Eğitim’den Kubilay ile ilgili bütün bilgiler dışarı çıkarılmış. Şimdi ben buradan Bakanı Cumhurbaşkanını ve bütün ilgilileri şiddetle kınıyorum. Çağdaş eğitimi bırakıp başka mecralara gidiyorlar. Eğitim gerçekten çökmüş vaziyette. Bakın Eskişehir’de de eğitim çökerttiler. Milli Eğitim Müdürü ile Tepebaşı İlçe Müdürünü görevden aldılar. Geç bile kaldılar. Çünkü Eskişehir’de o adamların atanacağı zaman söyledik,  Eskişehir’de öğretmen mi kalmadı, Eskişehir’de milli eğitimi temsil edecek yönetici mi kalmadı da Kütahya’dan yönetici getirdiler. Ben bunu Bakanın yüzüne söyledim. Cevap bile veremedi. Eskişehir’e layık insanların getirilmesini diliyoruz. Bunu eğer tepkimizi koyarsak gündeme gelir yerine geçer”.