Başkan Büyükerşen mesajında şu ifadelere yer verdi;

"19 Mayıs 1919'da, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun'a ayak basarak, 29 Ekim 1923'de Cumhuriyet'in ilanı ile taçlanacak o büyük yolculuğun ilk adımını atmışlardı. Bugün, o şanlı günün 102. yıl dönümünü kutluyoruz. 

Tüm ulusumuza kutlu olsun.

Mustafa Kemal Atatürk, 1. Dünya Savaşı'nın Osmanlı Devleti'nin yenilgisiyle bitmesinin ardından İstanbul'a döndüğünde, limanda İngiliz işgal gemilerini gördüğünde, yanındaki yaverine dönüp, "geldikleri gibi giderler" demişti. Nitekim öyle de oldu. Geldikleri gibi gittiler, ama arkalarında birçok acı ve büyük bir yıkım bıraktılar.

19 Mayıs 1919'da Samsun'a atılan ilk adım, Atatürk'ün memleketin tam bağımsızlığının nasıl kazanılacağına, bu süreçte neler yapılacağına yönelik tam bir kararlılıkla atılmıştır. Sonraki süreç ise, ilmek ilmek işlenerek, hem cephede, hem masada kazanılarak ilerlemiştir. Halkın egemenliğine dayanan tam bağımsız Türkiye hayalinin ilk ateşinin yakıldığı yer Samsun'dur,  tarih 19 Mayıs 1919'dur.

Sevgili gençler;

Bugün büyük bir onur ve gururla yaşadığımız bu ülke, çok karanlık günlerin içinden geçerek bugünlere geldi. Bunu asla unutmamalıyız. Geleceğimizi, geçmişte yaşadığımız acıları unutmadan inşa etmeliyiz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 102. yıldönümünü bir kere daha kutlarken, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, bu vatan için bugüne kadar canlarını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.