Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal, Günyüzü'nde yaşananlar ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Günyüzü ve Polatlı'nın içme ve sulama suyu ihtiyacına katkı sağlayacak Gökpınar Barajı’nın tamamlanması, Sakarya Irmağı’nın kuruyan bölgelerinde menderesler ve doğal göletler oluşturulması ve Porsuk çayı hususları başta olmak üzere bölgenin tarım, su ve hayvancılıkla ilgili temel ve güncel meselelerinin çözümü adına nice görüşmeler yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanımız Mustafa Destici, projelerinin önümüzdeki yıl tamamlanabilmesi için yeni çalışmaların bugünlerde başlayacağını Gökpınar barajı gibi devam eden projelere kaynak aktarılarak hız kazandırılacağını belirtmişti.

Kendisi de Günyüzü evladı ve çiftçi olan Genel Başkanımızın her fırsatta memleketine zaman ayırmakta ve sorunları ile yakından ilgilenmekte ve gerekli görüşmeleri yapmaktadır.Sorunları sonuna kadar takip etmektedir.

Son gerçekleştirilen görüşmelerde Günyüzü Ziraat Odası Başkanı Aytekin Özkara ve Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, yaptıkları ortak açıklamada, şu cümlelere yer vermişti:

"Günyüzü Ziraat Odası Başkanlığı’nın önderliğinde Polatlı Ziraat Odasıyla geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici ile bir araya geldik. Bölgemizde tarımda yaşanan sıkıntıları, Sakarya Nehri’nin kuruması ile ilgili Gökpınar Barajı’nın yapımının hızlanması, Sakarya Nehri’ndeki eski yatakların açılıp suyun havzada tutulması ile ilgili görüşlerimizi Genel Başkanımız Mustafa Destici’ye ilettik. Kendileri sağ olsun, Sayın Cumhurbaşkanımızla ve Tarım Bakanımız ile görüşerek bizlere yardımcı oldu. Devletimizle milletimizin arasındaki köprü görevini yürütmeye devam ediyor. Genel Başkanımız ve Ankara Milletvekilimiz Mustafa Destici’ye teşekkür ederiz"

Kim yaparsa yapsın,yapılan her hizmete Allah razı olsun diyen,halka her hizmete destek veren Genel Başkanımız ve BBP olarak, son AK Parti ilçe kongresinde belediye başkanının "birileri" diye ettiği lafı esefle kınıyoruz.Sayın genel başkanımız, milletvekilimiz Mustafa Destici "birileri" değildir, bu lafı sarfetmek bir belediye başkanının haddi de değildir.

Ayrıca aynı kongrede İl Başkanının "aslı ile sureti" sözünde Büyük Birlik camiasına suret muamelesi hiç yakışık almamıştır. Günyüzünde BBP seçim yarışı içindeydi ve bu söz ile tarafımıza gönderme yapılmıştır. İki belediye için Büyükşehir'i gözden çıkaran muhatabımızı özüre davet ediyor, konuyla ilgili açıklama bekliyoruz.

Partimiz daima hizmet verenin yanında olmuş, her zaman orijinal davranmıştır. Oy kaygımız asla olmamıştır.Daima göründüğü gibi olmuş taklitten kaçınmıştır. Asıl olan halktır, birlikte birşeyler yapabilmektir" 

Günyüzü Belediye Başkanı Durgut ne demişti?

AK Parti'nin Günyüzü İlçe Kongresi'nde konuşan Belediye Başkanı Menderes Durgut "Birileri bir şey yapmak istiyor Sakarya suyunun bitmesi ile alakalı, sanki birşeyler yapılıyor, onlar yapıyormuş gibi. Böyle bir sıkıntı yaşanacak dedikten sonra Ankara’da gerekli girişimlerin hepsi zaten yapılmıştı. Şükürler olsun Gökpınar Barajı ile alakalı da çok yakında göreceğiz, çok olumlu sonuçlar alındı. Bunun müjdesini de burada biz verebiliriz başkaları değil. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Çünkü dışarıda bazı şeyler konuşuluyor. Her zaman birşeyler başladığında yapıldığında ortaya çıkanlar var" demişti.