"Orada, çok uzak gelen Kafkasya’da Türkler var. Onlar Karaçay-Malkar halkı... Soykırım boyutuna varan sürgünü tadan, dünyanın dört bir yanına dağılan Karaçay-Malkarlılar" diyen Bozbal, mesajına şöyle devam etti:

"Acıyla yoğrulmuş ama dimdik duran bir halk.Kafkas Dağları’nın tam zirvesinde, dimdik ayaktalar. Anlaşılmayı ve hatırlanmayı bekliyorlar.

Stalin’in emriyle 2 Kasım 1943 gecesi bütün bir halk silah zoruyla hayvan vagonlarına doldurularak Orta Asya’ya göçe zorlandılar. Günlerce süren bu eziyetli yolculuk sırasında vagonlardan çıkmalarına izin verilmeyen,yol boyunca hayatını kaybedenlerin tren yolu kenarlarına atıldığı,Cenazelerin gömülmesine bile izin verilmeyen, sürgünden bu yana çok değil, sadece bir insan ömrü geçti.

Türkiye hem Türk dünyasının, hem de İslâm aleminin ümit ışığıdır. Bu ışığın sönmesi İslâm aleminin, karanlığa gömülmesi demektir.

Karaçay soykırımında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, bu soykırımı ve tüm soykırımları yapan zihniyetleri lanetliyorum."