İstanbul-Ankara konvansiyonel hattında 2012 yılından itibaren yürütülen yol yapım çalışmalarının, yol boyunca yerleşen istasyon halkını mağdur ettiğini, Eskişehir'in ana karayoluna uzak ancak demiryolunun ilçe merkezinden geçtiği Alpu ve Beylikova ilçelerimizin yolcu treni çalışamamasından olumsuz etkilendiğini belirten Kabukcuoğlu, T.C. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Sayın Cahit Turhan tarafından yanıtlanması için yazılı soru önergesi verdi. 

Ankara Ekspresinin gecikmeli de olsa seferlerine başlamasının önemli olduğunu, lakin Alpu ve Beylikova’da yaşayan hemşehrilerimizin bu kamusal hizmetten yararlanamamalarının mağduriyet yarattığını belirten Kabukcuoğlu, aşağıdaki soruların yanıtlanmasını istedi: 

  1. Trenlerin duruş noktasının belirlenmesinde, şehirlerarası karayolu ulaşımına uzak olduğundan demiryolu ile ulaşımını sağlamak zorunda olan ilçe halkının talepleri dikkate alınmakta mıdır? 
  2. Alpu ve Beylikova ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın, ulaşım sorunlarına çözüm üretmek için Ankara Ekspresi'ni bu istasyonlarda durdurmayı düşünüyor musunuz?