Bingöl, "Tarihi Tevâfuk. 27 Şubat 2011 ve 28 Şubat 1997; tarihi bir tevâfuk, bu iki yıl dönümü peş peşe getirmiştir. Aradan geçen 10 yıldan sonra bugün, Erbakan Hocamızın siyasi nezaketine, üretimi esas alan ekonomi anlayışına ve daima bu ülkenin her bir vatandaşını bu ülkenin asli bir unsuru olarak gören yaklaşımına olan ihtiyacımız ortadadır. Aynı şekilde aradan geçen şu kadar yıla rağmen; hakkında sürekli yanlış yorumların yapıldığı ve ne yazık ki siyasi istismara kurban edilen 28 Şubat darbesinin tüm yönleriyle aydınlatılmasının gerekliliği de ortadadır. O günün şartlarında maalesef gereği gibi anlaşılamamış olan Erbakan Hocamızın 28 Şubat sürecinde gösterdiği olgunluk, birlik ve beraberliğimiz hususundaki hassasiyeti ve ordumuz başta olmak üzere devlet kurumlarımızı yıpratmamak adına gösterdiği titizlik, 2021'in Şubat'ında çok daha iyi anlaşılmış ve toplumun her bir kesimi tarafından bugün takdir edilmektedir. Ayrıca sürekli yerli ve milli olmaktan dem vurulmasına rağmen; Bugün ordumuzun, kurumlarımızın, hatta TBMM'nin düşürüldüğü duruma bakınca, Erbakan Hocamızın 'milli devlet yönetim anlayışı' da çok daha iyi anlaşılmaktadır" dedi. 

"Erbakan Hoca'nın vefatının 10. yılı" 

Bingöl, "Türk siyasi hayatına örnek şahsiyeti ile damga vuran Merhum Hocamızın ortaya koyduğu vizyon, hayata geçirdiği hizmetler, göstermiş olduğu hedefler ve başta Türkiye için, sonra İslam alemi ve tüm dünya mazlumları için belirlediği mefkûrelerin önem ve kıymeti, gün geçtikçe çok daha iyi anlaşılmaktadır. Yine aynı şekilde; başta gönül coğrafyamız ve İslam alemi olmak üzere, dünya genelinde akan kan ve göz yaşına baktığımızda; Hocamızın sürekli olarak ifade ettiği; "tüm dünya mazlumları ve bütün insanlığın saadeti için çalışmak", bugün artık bir tercih değil, hepimiz için bir zorunluluktur" dedi.

Erbakan anılacak

Bingöl, anma programını şu şekilde açıkladı;

"Konuklarımızın ve toplum sağlığı gözetilerek, 27 Şubat Cumartesi günü Ankara'da sınırlı sayıda katılımla ve tüm tedbirler alınarak bir program gerçekleştireceğiz. Gerçekleştirilecek olan bu program, çevrim içi olarak partimizin YouTube kanalından canlı ve ayrıca tüm dünya ile ortak yayın şeklinde ulusal ve yerel televizyon kanallarında da yayınlanacaktır. Ankara'da düzenlenecek bu programa, toplumun farklı kesimlerinden önemli isimler davet edilmiştir. 

Erbakan Hocamızın siyasi ve toplumsal hayatımızdaki birleştirici yönüne ve "Yaşanabilir Türkiye" idealine dair farklı içeriklerin olacağı bu program için; 

Erbakan Haftası 2021 temasını anlatan bir sinevizyon gösterimi, Arşivlerden bugüne dek gün yüzüne çıkmamış Erbakan Hocamızın kısa sesleniş videolarının da yer alacağı zengin ve dolu dolu bir içerik hazırlığı yapılmaktadır. 

Ayrıca bu programda; Prof.Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatının 10. yılı için özel bir 'Erbakan pul koleksiyonu' da hazırlanmaktadır. Hazırlanan bu özel pullar katılımcılara hediye edilecek ve yine ayrıca dijital bir pul sergisi de yapılacaktır. 

Bir de çevrim içi katılımcılara özel olarak tasarlanmış dijital bilet çalışması yapılacak olup, 

Bu çalışma programdan 24 saat önce erbakanhaftasi.com adresinden aktif edilmiş olacaktır. 

Ankara'daki bu program haricinde, İstanbul'da da ayrıca bir 'dua ve hatim programı' tertip edilecektir. 

Daha birçok farklı etkinliklerin yer alacağı 'Erbakan Haftası 2021 Anma ve Anlama Programı', 27 Şubat Cumartesi günü saat 19.30'da başlayacaktır."