Odunpazarı Belediyesi’ni sosyal demokrat, halkçı, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışı ile yönettiklerini belirten Başkan Kazım Kurt, Odunpazarı’nda 5 yılda AKP’nin 10 yılda yaptığı hizmetin 2 katını yaptıklarını kaydetti. Daha önce sadece merkezde yapılan çalışmaları yaptıkları 11 halk merkezi ile Eskişehir’in kenar mahallelerine götürdüklerini söyleyen Başkan Kurt, bu halk merkezlerinde çeşitli alanlarda atölye açtıklarını vurguladı. Başkan Kurt, bu atölyelere 15 bin kişinin katıldığına dikkat çekti. 

Odunpazarı’nda girmedikleri mahalle, sokak kalmadığını dile getiren Başkan Kazım Kurt, gerçekleştirdikleri yol ve asfalt çalışmalarının çeşitli kamu kurumları tarafından bozulduğunu söyledi. “Biz asfalt çalışmasını yapıyoruz, çalışmalar bittikten sonra bazı kamu kurumları gidip bizim çalışma yaptığımız yerlerde kazı yapıyor. Ocak Ayı’nda bütün yatırımcı kuruluşlar bir araya gelip yapacakları çalışları açıklar, herkes de ona göre bir program yapar. Doğrusu, kanuna uygunu budur, ama ODEDAŞ, Telekom, Süperonline gibi devlet yetkisini kullan kurumlar var. Kamu kurumları olduğu için bizden izin istemeleri de gerekmiyor. Sene başında çalışma yapmayacağını söylediği mahallede, sene ortasında para buldum ben çalışma 

yapacağım diyor. Ancak kazdığı yeri kapatıp gitmesi gerekiyor. Kazdığı yeri kapatmak yerine kum döküp gidiyor” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Biz de bunu ancak yağmur yağdığında orası çukurlaştığında görebiliyoruz. Bozduğunuz yeri yapın diyoruz ya yapmam diyor ya da şu zamanda yaparım diyorum. O arada da orası ile ilgili şikayet çoğalıyor, mecburen biz yapıyoruz. Odunpazarı Belediyesi olarak biz o kurumlardan alacaklıyız. Bizim o kurumlardan alacağımız var.”

Gelecek dönemde yapacakları çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi veren Başkan Kurt, başarılı çalışmalar yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Kolay ve ulaşılabilir hizmet anlayışıyla çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Başkan Kurt, “Devam edebilmemiz için de bize destek vermeniz gerekiyor. Eşinizin, dostunuzun da desteğini istiyoruz. Bize yardım edin, Odunpazarı’ndabaşlayan hizmetlerimize devam edelim” dedi.