"Enflasyon sepetinin güncellenmesi emekli maaşlarındaki enflasyon farkını ortaya çıkaracaktır. Buda emekli maaşlarındaki enflasyon farkını yansıtmak demektir." diyen Bozbal açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Milyonlarca emekli işçi, esnaf ve çiftçinin aylık maaşları 6 ayda bir TÜFE artışı ile artırılıyor. Toplu sözleşmelerde TÜFE hedefleri dikkate alınarak memur ve emekli memur artışları belirlenirken, gerektiğinde enflasyon farkı ödenmektedir. Milyonlarca asgari ücret ve özel sektör çalışanına yapılacak zamlarda büyük ölçüde TÜFE dikkate alınmaktadır. Bu yıl gıda fiyatlarındaki artışın yüksek olması ve TÜFE'nin daha düşük olması, emeklilerin önümüzdeki yılın Ocak ayında daha düşük oranlar almasına neden olabilir.

Covid-19 ile tüm dünyada temel harcama modelleri değişti. Bunu ülkemizde çok net görüyoruz. Salgın nedeniyle ulaşım, turizm ve giyim gibi harcama kalemlerinin vatandaş bütçesinden payı azalırken, elektrik, su, doğalgaz ve internet faturaları ile maske ve temizlik malzemelerinin payı arttı. Salgın öncesi maske dediğimiz bir masraf kalemimiz olmasa da bugün maske vazgeçilmezimiz oldu. Bir kutu maskenin fiyatı 30 ile 50 lira arasında değişiyor. Yine alkol bazlı el dezenfektanları, kolonyalar ve jeller hayatımızın en önemli ihtiyaç ve giderleri haline geldi. 

Ayrıca insanların temizlik malzemesi tüketimi neredeyse 2-3 kat arttı. Bu harcamalar cadde enflasyonunu belirleyen önemli kalemler oldu.

Milyonlarca emeklimize bu süreçten etkilenmiştir. Harcama sepeti güncellenerek iyice ezilen  emeklilerimizin maaşlarında iyileştirme yoluna gitmek elzem olmuştur."