Bozbal "Okulların açılması ile birlikte eğitimde endişelerimiz de arttı. Eskişehir'de Ekim ayında başlayan salgın yayılımının Kasım'ın ilk haftası itibariyle imkânsız hale geldi. Seyreltilmiş olarak eğitime devam edilmesinin ardından okullarda covid tanısı konan öğrencilerde artış oranı çok yüksek düzeye ulaştı. Çok düşük yüzdeye sahip olması gereken okul öncesi eğitim kurumlarında artış hızı Eskişehir açısından bizleri endişelendirmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında,toplu bulunulan her ortamda HES kodu ve takip zorunlu hale getirilirken, hareketin ve trafiğin en hızlı olduğu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için önlemler bir an evvel alınmalı, kontrol altında tutulamıyorsa eğitimde yüzyüzelik ve zaman kısaltılmalı önlem yetersiz kalırsa, icap ediyorsa eğitime ara verilmelidir.Bu mevsimde salgının yayılımını durduramayız" ifadelerini kullandı.

"İÇKİLİ MEKANLARIN SÜREKLİ ARTMASINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ.": Eskişehirde İçkili bölge sayısının sürekli artmasını da eleştiren Bozbal "Odunpazarı’nda iki katına çıkmış durumda. Odunpazarı’nda şu an 166 içkili bölge varken buna 92 içkili bölge daha ekleniyor. Güvenlik nasıl sağlanacak? Emniyet ve asayiş açısından uygun olmadığını söylüyoruz. Adalar Sokak, Başarılı Sokak, Kayıhan Sokak, Millet Caddesi, Fakülte Sokak, Sarılar Sokak, Nilüfer Sokak, 511. Sokak yeni mekanların açılacağı adresler.Bu bölgeler gençlerin yoğun olduğu yerler. Gençleri daha doğru alışkanlıklara yönlendirmeliyiz. Şehrimizde Barlar Sokağı denen bir ortam zaten var ki bölgede yaşayan vatandaşlar bu sokaktan yıllardır rahatsız. Fiyatların yüksek olması sebebiyle sahte içkiden ölen vatandaşlarımız örnek gösterilerek  vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiriyoruz savunmasına da katılmıyorum, Hukuki bir talep olduğunada. Evet, objektif olmalıyız. Apartmanların altına alkollü mekan açılacağı zaman apartmanda yaşayan insanlardan onay alındığına inanıyoruz. Bakanlıktan onay da alınmış olunabilir.Buna tamamen vicdan karar verir.Gençlerimizin okullarımızın olduğu bölgelerdeki içkili mekanlar ki bu kararla Eskişehirde 260 tan fazla olacak onaylanması ve kabul edilemez bir karardır" diye konuştu.

"DEPREME HAZIR DEĞİLİZ,HIZLA ÖNLEM ALMALIYIZ.": Şehrimizin olası bir depreme hazır olmadığına değinen Başkan Bozbal:"Öncelikle İzmir'de yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizde bir deprem gerçeği var. Bizim de almamız gereken tedbirler. Eskişehir’in tüm siyasileri, tüm bürokratları, tüm kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum örgütleri  bir masa etrafında oturup bu şehrin geleceğini yeniden inşa etmek için radikal kararlar almamız lazım. Her türlü depremde ayakta kalacak binaların bilgisi, teknolojisi bizde mevcut. Bu çok da zor, çok da problem bir olay değil. Bu binaların yıkılmasının sebepleri basit sebepler. Her önüne gelenin müteahhit olması, inşaat mühendislerinden yeterince yararlanılamaması bu sebeplerden ötürü bu binalar yıkılıyor. Bu şehrinde sonuçta şehir plancıları var, mimarları var, mühendisleri var, bir araya geldiklerinde çok kolay ve hızlı bir şekilde çözüm üretebileceklerine ben inanıyorum. Hasarlı binalar,dönüşüm en önemli meselemiz olduğu gibi, trafiğin kilitleneceği ve büyük sorun yaşatacağıda malumdur. Caddeler sokaklar önlem kapsamında uygun hale gelmesi,hem şehrin müştereklerinin biraraya gelmesi hemde yapılacak plan ve tatbikatlarla mümkün olacaktır. Özetle depreme hazır değiliz, hızla önlem almalıyız" diye konuştu.