Bozbal şöyle konuştu:

"BBP olarak idamı ilk defa gündeme getirmiyoruz.  İdamın kaldırılmasının doğru olmadığını da ifade ettik. Toplum için siyaset yapıyoruz. Milletin beklentilerini, taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. 

Bir küçük yaşta çocuklarımızı, kadınlarımızı tecavüz edip öldüren, kadınlarımıza son Kırıkkale örneği gibi vahşeti yaşatan sapıklar için, diğeri de terör eylemi gerçekleştiren teröristler için idam cezasının getirilmesini istiyoruz. 

Bütün suçlar, cinayetler için bir idam talebi ortaya koymuyoruz. Bir intikam duygusuyla ortaya getirilmiş bir teklif değil bizimki. Çok vahşice de olsa, her suçun karşısında idam olsun diye bir talebimiz de yok.

Son bir ayda 2 kadın ve bir erkek çocuğu boğazlarından bıçaklanarak öldürüldü. Son olarak Kırıkkale'de Emine Bulut'un çocuğunun gözleri önünde öldürülmesi, Ankara'da boşandığı eşi tarafından sokakta 11 yerinden bıçaklanarak öldürülen Ayşe Paşalı cinayetini hatırlattı. Konya'da, 3 çocuk annesi Tuba Erkol, hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi tarafından 20 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Bunun gibi yüzlerce örnek var önümüzde. Sadece isimler değişiyor, kaderler hep aynı.

Bir an evvel yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi şart olmuştur. Somut bir şekilde, cani sapıklar ve silah sıkan teröristler için idam cezasını istiyoruz."