DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, “DSP’nin geriye dönük başarılarından dolayı önemli bir teveccüh var. Vatandaş bizim belediyelerde faydalı hizmetler yapacağımızın farkında.  Ama  bu seçimin bir farkı da iktidara oy vermeyecek bir kesim var. Ana muhalefetin de iktidar için bir alternatif olmadığını ve bundan sonraki süreçte de olamayacağını görüldü.  İki kutuplu  siyasetle insanlar ayrıştırıldı. Bu süreçte  DSP’nin ivme kazanaması seçmen içinde umut oldu.  İki tarafa da oy vermeyi asla düşünmeyen seçmene sesleniyorum, seçenek var, bizler varız bu çeşitliliğin olması gerekir dsp tekrar bu şehir için ve ülke için umut olacak insanlar nezlinde de bu kabul edildi. doğru tercihi yapmak istiyorsanız, hiç kafanız karışmadan kendinizle çelişmeden dsp ye oy verin”dedi.

"OYLARINIZ BOŞA GİTMEYECEK": Eşit şartlarda seçime girilmediğinin altına çizen Tambova, “Burada bir güç gösterisi ile en güçlü bizleriz ikimizden birini seçeceksiniz dayatması yapılıyor. Böyle bir seçim zaten olmaz bu fırsat eşitliğine aykırı. Bu bütçenin 3’te 1’ine sahip olsaydım Eskişehir’de bu iki adayın ismini kimse anmazdı. İki güçlüden birine gitmelisiniz algısı yaratılıyor. Bir taraf istihdam vaad ediyor, diğer taraf ziraai faaliyetleri destekleme adına fide dağıtıyor. Ama bunlar proje değil. Hemşirelerimize diyorum ki, oyum boşa gidecek diye bir şey yok bugüne kadar verilen oylar boşa gider diyerek ana muhalefete oy verdiniz ama ana muhalefet aynı yerde durduğunu görüyoruz. Neticede oy boşa gitti hep ana muhalefette kalıp iktidar olma gayesi olmayan bir parti de insanların gözünde cazip gözükmemeye başladı” diye konuştu.

"BİZ OYLARI BÖLMEDİK SİZ BECERİKSİZSİNİZ": ‘Yerelde iktidar olan mevcut belediye başkanılarının vaadde bulunmasını anlamlı bulmuyorum’ ifadelerine yer veren Tambova, Bir dönem olsa sürem yetmedi dersiniz anlarım da 20 yılda ne yetişmezdi? Hangi projelerinizi geliştiremediniz? CHP DSP çatışmasını biz yaratmıyoruz.  Bir evden CHP ye iki oy veriliyorsa birisi HDP’ye verilsin dendi. Bu sizin görüşünüz olabilir anlarım ama aynı şey DSP olunca ona düşmanca bir tavır alıyorsunuz.DSP oyları bölüyor diyorlar biz genel seçime girmedik. Eskişehir’de üç vekilden iki vekile düşüldü. O zaman bu nasıl oldu? Üstelik o ittifaka desteğimizi açıkladık. Demek ki biz oyları bölmedik siz beceriksizsiniz”