Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından ziyareti aklama ve anlamlandırma çabaları olduğunu ve bu çabaların Yeşiltepe sakinlerini ikna etmekten uzak olduğunu ifade eden Tambova, “Büyükşehir Belediye Başkanı mahalleye giderken kimden izin alacaktı’ gibi bir ifade kullanılması oldukça manidardır. Bu ifadeyle, kimi kastettiği biraz muğlak kalmakla birlikte, sanki bu baskın ziyaretin çözüm değil, çözümsüzlüğü hedeflemekte, ilçe belediye başkanını zor durumda bırakma, onu etkisizleştirme amacı taşıdığını düşündürmektedir” dedi.

ORTAK AKILLA ÇÖZÜM BULUNABİLİR: DSP olarak bizzat Yeşiltepe Mahallesine gittiklerini ve görüşmeler yaptıklarını belirten Tambova, “Mahalle Muhtarı Sayın Meryem Kuş Açıkgöz ile görüşüp bütün detayları dinlediğimiz zaman olayın bilinenden daha karmaşık bir vahamet taşıdığını da anlamış olduk. Projeler doğru ya da yanlış olabileceği gibi ortak akılla en uygun çözümler de bulunabilir. Ancak çözülemeyecek olan insana bakış tarzınız, meseleleri çözme anlayışınız ve büyük ölçüde üslup sorununuzdur. Aynı partiden seçilmiş belediye başkanının diğerinden rol çalma gayreti içindeymiş gibi bir izlenim yaratması, ayrıca üzerinde düşünülmüş gereken bir konudur. Bu tür çekişmeler ve çözümsüzlükten dolayı ne yazık ki, mahalleliler mağduriyet yaşamaktadır” diye konuştu. 

ATAÇ'IN İNSANLARA YAKLAŞIMI ÖRNEK TEŞKİL ETMELİ: Tambova, “Tepebaşı Belediye Başkanımız bu konuyu görüşme talebimize olumlu yanıt vermiş ve bizleri Yeşiltepe Mahallesi hakkında bilgilendirmiştir. Kendisine partim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Ahmet Ataç’ın meselelere ve insanlara yaklaşımı dolayısıyla, Eskişehir’in diğer bütün seçilmiş kişilerine örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. ESKİŞEHİR EKSPRES