Gündem dışı söz alan Ak Partili Murat Özcan, şehirde büyük bir su sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, sorunun ne zaman giderileceğini sordu. Özcan’a yanıt veren Büyükerşen, Kalabak Suyunun üç kaynağın birleşmesiyle meydana geldiğini  belirtti ve göreve ilk geldiklerinde ilk işlerinin şebeke suyunun borularını yenilemek olduğunu söyledi ve, “ Bu su coğrafi yapısı gereği karın erimesiyle oluşan kaynak. Eskişehir’in nüfusu o zamanlar 16 bin. Nüfus yettikçe kaynak yetmiyor. Seçilip geldiğimizde İnönü’den su alıyormuşuz. Onun parasıymış. Yatırım yapıldı. 3 ay gibi zamanda 46 kilometreyi yaptık. Ama şimdi nüfus arttı ve su ihtiyacı arttı. 5 senedir aklımı kurcalıyordu. Çünkü Eskişehir nüfusu çok artıyor. Gelenler de kalabak suyu içmeye başladı” dedi.

Yeni bir kaynak bulmaları gerektiğini ifade eden Büyükerşen, “Eskişehirli alışmış kalabak suyu içmeye onun için çareler arıyoruz. Yeraltından çıkan su Çifteler tarafından kullanılıyor. Çiftelerin kullanımından sonraki suyu Eskişehir’e getirip su kaynağı sağlanacağını düşündüm, bunu inceledik o bizi aşan bir yatırım. Belediye başkanı olarak Su ve Orman Bakanlığına yazılar yazdım, yatırım programını almalarını istedim, Eskişehir’in su ihtiyacını düşünmek zorundayız. Programa alınmadı. Resmi yazı yazmanın faydası yok. Sonra meslektaşım olarak yazdım. Hala ses çıkmadı" dedi. 

Sorunun aslının sulardaki azalma olduğunu dile getiren Büyükerşen, “Yapacak bir şeyiniz yok. O nedenle bu sıkıntıyı çekiyoruz. Kar yağdığı zaman bayram ettim. Ümidimiz artmaya başladı. Bir tane rezervinizde su bitmişti su gelmeye başladı. 2 hafta sonra düzene gireceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.