Eskişehir’de sıcak suların turizme katkı sağlar bir hale getirilmesi gerektiğini ve artık Eskişehir’e hamam yapılmaması gerektiğini ifade eden Büyükerşen, Ticaret Odasına seslendi ve “Ticaret Odasına bir iş düşüyor, Eskişehir turizm potansiyeli mal ve hizmet üretiminin ötesinde başka kaynaklara da sahip. Örneğin, artık Eskişehir’deki sıcak suların hamam unsuru olmaktan çıkarılıp hidroterapi merkezi haline getirilmesini, turistik hidroterapi tesislerinin kurulmasını Ticaret Odası’nın sağlaması lazım. Benim bildiğim, hamamcılıktan öteye gidemeyen sağlıklı suların artık sağlık turizmine katkı sunması, yeni tesislerin kurulması lazım”

"Artık hamam yapılmasın": Büyükerşen, “Eskiden hamamlar çoktu. Hamamların yeni bir tıbbi alanın ötesinde, sudan para kazanmak olarak görüyorum. Sudan para yalnız içilecek suyu satmakla, yalnız sıcak suda kirlerimizi arıtmakla olmaz. O nedenle ben Ticaret Odası’ndan bu girişime çok ağırlık vermesini rica ediyorum. Hiç olmazsa ticaret sektörünün yüz yıla yakın bir zamandır ihmal edilmiş bir noktasının yeniden Eskişehir’e zengin bir kaynak olarak kazandırabilir. Bence artık hamam yapılmasın. Çünkü artık herkesin evinde duşa kabinler var. Herkes evinde yıkanıyor” dedi. 

"Bu projeyi yapmak zorundayız": Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’e seslenen Büyükerşen, Eskişehir’deki hamam işletmecileri ile görüşmesi gerektiğini ifade ederek,“İnşallah Eskişehir’in turizmine katkıda bulunacak bu hizmetlere su ile tedavi tesislerin kurulması gibi yurt dışından da turist çekecek bir kaynağı hayata geçirmek zorundayız. Böyle bir projeyi ele almak zorundayız. Çünkü özellikle batı ülkelerinde Türkiye’deki gibi tedavi edici sıcak sulara sahip olmayan ülkeler tedaviye muhtaç yaşlı ve emeklileri hidrorepati tesisi olan ülkelere topluca götürülüyor oralarda tedavi ediliyorlar. Yepyeni bir turizm başlattılar. Ne yapalım edelim Ticaret Odası Başkanım hamamcıları bir araya getirin, hamamcılıktan çıkıp tedavi edici tesislerin patronları olsunlar” diye konuştu.