31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin ardından yarışı önde tamamlayan CHP'li Büyükerşen, Ataç ve Kurt, öğle saatlerinde Eskişehir Adalet Sarayına geldi. Burada İl Seçim Kurulu Üyesi Hakim Nedim Üzmez tarafından mazbatalarını alan belediye başkanları, dışarıda toplanan vatandaşlar ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Eskişehir Büyükşehir'de Yılmaz Büyükerşen, Burhan Sakallı'ya karşı 285 bin 687 oyla, Odunpazarı'nda Kazım Kurt, Volkan Doğan'a karşı 120 bin 394 oyla, Tepebaşı'nda ise Ahmet Ataç, Hasan Tuç'a karşı 124 bin 194 oyla yeniden belediye başkanı seçilmişlerdi. 

"Bizi herkes tebrik etti"

Mazbatasını alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Mazbatamızı nihayet alabildik. Geçen haftada verilebilirdi maalesef uzatıldı, nedenlerini herkes biliyor. Fazlaca yorum yapmak istemiyorum. Seçimi kazanan bizler değil, Eskişehir ve Eskişehir halkı oldu. Bunun için Eskişehir halkını kutluyorum. Oy veren vermeyenlere de teşekkür ediyorum. Seçimin ertesi gününden itibaren seçimi kaybettiğini anlayan adaylar sırayla vekilleri dahil bizi tebrik ettiler. Ama sonra alınan talimat doğrultusunda itirazlara başladılar. İtirazlar süreci uzattı. Bu bizim için hizmet kaybıdır. 

"İyi niyetli olmadıklarını Eskişehir biliyor"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da, “Mazbatalarımızı aldık herkese hayırlı olsun. Odunpazarında yapılan itirazlar biraz işi uzattı. Esas olan insanların itiraz hakkına saygı göstermektir. Ama itirazlardan sonra seçim kurullarının verdiği kararlar hukuki gerekçelerden yoksundur. YSK’da bunu kabul etti. Usulen yapılan işi uzatmak için yapılan seçim sonuçlarına şaibe getirmek için yapılan itirazların iyi niyetli olmadığını bütün Eskişehir biliyor. Bizim için önemi olan hizmettir”

"Üç belediyeyi alacağımızdan şüphem yoktu"

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet, “Üç belediyeyi alacağımızdan hiçbir endişem yoktu. Ama kırsaldan da üç belediyeyi alınca işimiz büyükşehirde rahatladı. Hocam daha rahat çalışacak. Tek amacımız hizmet etmek”

Eskişehir seçim sonuçları için tıklayın...

Odunpazarı seçim sonuçları için tıklayın...

Tepebaşı seçim sonuçları için tıklayın...