AK Parti'de bu seçim öncesi ilk kez dijital ortamda temayül yoklaması yapılıyor. Gökmeydan Spor Salonu'nda saat 10 itibariyle başlayan yoklamaya geniş katılım var. Partililer, 58 belediye başkan aday adayı için tercihini belirliyor. Temayül yoklamasında açıklamalarda bulunan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, partilerinin aday belirleme sürecine ilişkin bilgiler verdi. Çalışkan, partilerinin büyükşehir belediye başkan adayı için ''Aralık ayı başı gibi belli olacak'' dedi. 

Tüm aday adaylarına başarılar dileyen Çalışkan ''Bu süreç bizim her seçimde yaşadığımız gibi düğün havasında geçiyor. Bu dönemde biz temayulü yazılı evraklar yerine online yapıyoruz. 58 tane aday adayımız var. Bunlardan üç tanesi büyükşehir, dört tanesi Tepebaşı, dört tanesi Odunpazarı ve diğerleri de peyder pey dağılıyorlar. Her geçen an yoğunluk artıyor ve düğün havasında geçiyo'' dedi. 

Temayül yoklamasından sonraki süreci anlatan Çalışkan, ''Bundan sonraki süreçte saat dörtte oylama bittiğinde anında Sayın Cumhurbaşkanımız sonuçları görecek. Aralık’ın başı gibi büyükşehir adayımız belli olmuş olur, hemem devamında da Tepebaşı ve Odunpazarı ile tüm ilçelerimiz belli olmuş olur. Belediye başkanlığı devam eden arkadaşlarımız da yavaş yavaş açıklanacak. Online olarak daha demokratik daha sonuç odaklı bir aday adaylığı süreci yaşıyoruz'' diye konuştu. ESKİŞEHİR EKSPRES