Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Çakırözer, “Sel ve doludan etkilenen bölgelerimizde muhtarlarımızla tek tek konuştum. Toplamda 9 ilçe 53 mahallede 2 bin 179 çiftçimiz selden etkilenmişti. Aradan geçen 70 günde hiçbir çiftçimize yardım gitmemiş. Çiftçi çok zor durumda, yeni ekim sezonu başlayacak ama çiftçimizin ekim yapacak gücü yok. 70 gündür çiftçimize neden hiçbir yardım yapılmamıştır? Çiftçimizin zararlarının karşılanması için ne gibi adımlar atmayı düşünüyorsunuz?” dedi.  Çakırözer, “Türkiye'de kıt kanaat üretim yapmaya çalışan çiftçimiz artık tamamen yalnız bırakılmış durumda. Hükümet artık sıfır gümrükle yabancı tarımsal ürünleri almak yerine kendi üreticimizi desteklemelidir” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Eskişehir’de etkili olan sel ve doludan etkilenen bölgeleri yerinde gezerek, mağduriyetleri Meclis gündemine taşıyan CHP’li Çakırözer, aradan geçen 70 gündedolu ve sel mağduru çiftçilere herhangi bir yardım yapılmadığını açıkladı. Çiftçinin mağduriyetini Meclis gündemine taşıyan Çakırözer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Çakırözer Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Eskişehirimizde etkili olan sel ve dolu felaketinden etkilenen 2 binden fazla  çiftçimizinhükümete göre  60 milyona yakın zararı oldu ama çiftçilerimize hiçbir yardım yapılmamış. Asıl zarar 100 milyon ama hükümet kendi çıkardığı zararı bile karşılamadı. Selin etkili olduğu bölgelerde mahalle muhtarlarımızla konuştum, çiftçilerimizle konuştum. Hepsi zor durumda. Aradan geçen 70 günde sel ve doludan etkilenen çiftçilerimize yardım yapılmamasının gerekçesi nedir? Çiftçimizin zararlarının karşılanması için ne gibi adımlar atmayı düşünüyorsunuz?” diye sordu. 

Çakırözer Eskişehir’de etkili olan dolu yağışı ve selden etkilenen çiftçiler için Meclis’te Cumhurbaşkanlığından Acil Destek Giderleri Ödeneği istediğini hatırlatarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Meclis’te yaptığım konuşmamda da dile getirdim. Selden etkilenen çiftçilerimizin en önemli talebi Afet Bölgesi ilan edilmeleriydi. Ardından geçmişte Antalya’da, Ordu’da olduğu gibi mutlaka çiftçilerimiz için Cumhurbaşkanlığından Acil Destek Giderleri Ödeneği istedim o da verilmedi. Neden verilmedi? Yazlık kışlık, uçan sarayla gelince ödenek var ama çiftçimize yok. Çiftçilerimiz zaten borç içinde üretim yapmaya çalışıyor. Muhtarlarımız yetkililerle konuştuğunda ‘sizin yardımlarınız artık verilmez’ deniliyormuş. Hükümet 2 binden fazla  çiftçimizi neden görmezden geliyor. Çiftçiye destek demek Türkiye ekonomisine destek demektir. Artık dışarıdan sıfır gümrükle yabancı tarımsal ürünleri almak yerine gelin yerli üreticimizi, kendi çiftçimizi destekleyelim, koruyalım.” 

Yeni ekim sezonu başlamadan çiftçilerinin 70 gündür duyulmayan sesinin duyulmasını isteyen Çakırözer, çiftçilerin taleplerini yeniden hatırlattı. Çakırözer, “Geçtiğimiz hatalarda yeni sel felaketleri yaşanmış, çiftçilerimiz yine selden etkilenmiştir. İktidar yetkilileri artık çiftçilerimize verdiği sözleri tutmalıdır.  Çiftçilerimizin Tarım sigortaları havuzu TARSİM’den aldıkları destekler arttırılmalıdır.Özellikle selden etkilenen damla sulama boruları, trafo ve kabloları gibi aletler, makine ve ekipmanlar da TARSİM kapsamına alınmalıdır. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borç erteleme işlemi faizsiz yapılmalıdır.TARSİM’de ÇKS kaydı yapılamayan araziler içerisinde verasetli yerlerde yetiştirilen ürünleri de kapsam içine almalıdır. Malıç’ta kiraz üreticilerine doludan koruyacak file uygulaması için hibe kredi verilmelidir. Çiftçilerimizin sorunları artık ertelenmeden, yeni hasarlara yol açmadan derhal sözü verilen destekler verilmelidir” dedi.