CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Yunus Emre Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastane çalışanlarına pandemide yürüttükleri özverili çalışmaları için teşekkür etti. 

"İNSANLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORSUNUZ"

Sağlık çalışanlarının 14 Mart  Tıp Bayramı’nı kutlayan Çakırözer, “Pandemi ile mücadelede 1 yılı geride bıraktık. Salgında Türkiye’nin dört bir yanında siz sağlık emekçilerimiz tüm zor koşullara rağmen insanlarımızın sağlığı için olağanüstü mücadele verdiniz. Hepinize özverili çalışmalarınız için minnettarız. Gece gündüz büyük bir fedakârlıkla çalışan sağlık emekçilerimizin, hekimlerimizin çalışma şartlarının iyileştirildiği bir Türkiye umuduyla 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

"COVİD 19 ARTIK MESLEK HASTALIĞI OLMALI"

Çakırözer, ziyareti sonrasında yaptığı açıklamalarda, “Kendimizin ve sevdiklerimizin canımızı, sağlımızı teslim ettiğimiz doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız 11 Mart itibariyle başlayan salgın sürecinde en ön safta yer aldılar. Ancak  insanlarımızın sağlığı için mücadele veren sağlık emekçilerimiz bu dönemde artan iş yükünden, istifa yasağına, şiddet mağduriyetinden, kamusal haklara kadar bir dizi sorunla mücadele etmek zorunda bırakıldı. Aralarında Eskişehirimizin de bulunduğu bir çok şehirde 387 sağlık emekçimizi salgınla mücadelede yitirdik.  Pandemide yitirdiğimiz tüm sağlık çalışanlarını saygıyla anıyorum.  Artık sağlık emekçilerimize verilen sözler tutulmalı, gerekli yasal düzenlemeler bir an önce yapılarak covid19 sağlık emekçilerimiz için meslek hastalığı sayılmalıdır” çağrısında bulundu.