CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de kurulması planlanan kömürlü termik santral için 7 Mart Çarşamba günü yapılacak ihale öncesinde hem ihaleye katılacak şirketlere hem de hükümete çağrıda bulunarak, “Eskişehir zehir santral istemiyor. Eskişehir halkının sesine kulak verin. Eskişehirimizin temiz havasına, verimli topraklarına kıymayın” dedi. 

Aralarında Doğa Haklarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın da bulunduğu Ankara’dan Eskişehir’e gelen CHP heyeti, Eskişehir’de diğer siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile yaptıkları ‘Kömürlü termik santrale hayır” açıklamasının ardından, santralin yapılması planlanan Gündüzler köyüne gitti. Heyet santralin yapılacağı planlanan Gündüzler ve Beyaz Altın köylerinde yerinde incelemelerde bulundu. 

Heyete Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da eşlik etti. 

ESKİŞEHİR’E KIYMAYINCHP’li Çakırözer Gündüzler köyünde yaptığı konuşmasında 7 Mart Çarşamba günü yapılacak ihale öncesinde hem hükümete hem de ihaleye katılacak şirketlere çağrıda bulundu. Eskişehir’de yapılacak olan kömürlü termik santrale sadece CHP’nin karşı olmadığını anlatan Çakırözer, “Bakın aralarında Saadet Partisi’nin, İyi Parti’nin ÖDP’nin, Demokrat Parti’nin, DSP’nin ve diğer siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin bulunduğu 114 kurum, kuruluş karşı. Hepsi ‘Eskişehir’de kömürlü termik santral istemiyoruz’ diyor. Eskişehir halkının, yüzlerce insanın sesine kulak verin, bu verimli ovaya termik santral yapmaktan vazgeçin. Eskişehirimize, geleceğimize kıymayın” dedi. 

ESKİŞEHİR’İN HAVASINI KİRLETMEYE KİMSENİN HAKKI YOKEskişehir’in havası en temiz altı ilden biri olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Defalarca çağrıda bulunduk, ‘kömürlü santral yerine teknoloji geliştikçe maliyeti iyice düşen rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanılmalıdır’ dedik. Eskişehir havası en temiz altı ilden birisi. Eskişehir'in havasını kirletmeye kimsenin hakkı yok. Ben bir kez daha çağrımızı yeniliyorum: Eskişehirimizin geleceğini düşünen herkes bu zehir santraline karşı. Eskişehirimizde zehir santrali istemiyoruz. Temiz havamız, suyumuz için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

BÖLGE HALKI İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZHeyet santrale karşı, Eskişehir’in geleceği için, verimli topraklar için bölge halkı ile dayanışma içinde olduğunu belirterek, kömürlü termik santralin kurulmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.