CHP’li vekillerin teklifi Maliye Bakanı Naci Ağbal ve AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. İktidarın seçim vaatlerini şeker fabrikalarını satarak, yüksek faizle borçlanarak yerine getirme hazırlığında olduğuna dikkat çeken Çakırözer, “Biz CHP iktidarında sizin yaptığınız gibi satıp, savarak değil; milli varlıklarımızın verimini, ekonomiye katkısını arttırarak, daha çok üretip, daha çok kazanıp bu bereketi işçimiz, çiftçimiz, emeklimizle hakça paylaşma sözü veriyoruz” dedi.

CHP’NİN TEKLİFİ  REDDEDİLDİ: CHP’li Çakırözer TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan vergi ve prim borçlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin torba yasa üzerinde yaptığı konuşmada pakette yer emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilmesi öngörülen ikramiyelerin yükseltilmesini istedi. Görüşmeler sırasında Çakırözer ve CHP milletvekilleri, hükümetin bayramlarda emeklilere verdiği biner liralık ikramiyenin asgari ücret kadar olması için teklifte bulundu.

Emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilmesi konusunun Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gündeme getirildiğini belirten Çakırözer, “Biz CHP iktidarında emeklilerimiz için her bayram birer maaş ikramiye sözü verdik. Önümüze getirilen bu pakette sadece biner liralık bir ikramiye var. Bunun mutlaka düzeltilmesi lazım. Sadece seçim dönemini görecek şekilde değil, ondan sonrasında da emeklilerimizin bayramlarına katkı sağlayacak şekilde düzeltilmesi lazım. Nasıl düzeltilir? Bizim dediğimiz gibi, birer maaş ikramiye verilerek, asgari ücretin altındaki emekliler için en az asgari ücret kadar ikramiye verilerek. Gelin bu düzenlemeyi emeklilerin bayramlarda en azından asgari ücret kadar (1604 TL) ikramiye alacağı şekilde komisyondan geçirelim” dedi. CHP’li komisyon üyelerinin verdiği emeklilere verilecek ikramiyenin asgari ücrete eşitlenmesi önerisi AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.