Yaşanan vahim hataya ilişkin Eskişehir Valisi ile de görüştüğünü açıklayan Çakırözer, “Vahim hataya ilişkin Eskişehir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız ile görüştüm. Kendisi de maalesef bu vahim hatanın doğru olduğunu söyledi. Kendisinden bu konuya ilişkin derhal kamuoyuna bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç olduğunu söyledim. Kendisi de yetkililere talimat verdiğini söyledi. Ancak bilgilendirme yetmez. Aynı zamanda bu vahim hatanın nasıl bir ihmal sonrası gerçekleştirildiği bir soruşturma ile ortaya çıkarılmalıdır” dedi. 

"Soruşturma başlatın, tekrarlanmasını önleyin"

Eskişehir’deki vahim test skandalının başka şehirlerde de yaşanmamasına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da Meclis’ten çağrıda bulunan Çakırözer, şöyle konuştu:

“Meclis’ten Sağlık Bakanımıza da çağrıda bulunuyorum. Eskişehir’de ortaya çıkan bu durum Türkiye’nin başka bir şehrinde de yaşanabilir.  Bu vahim hatanın önlenmesi için buradaki hatanın mutlak süratle soruşturulması gerçekleştirilmelidir. Sayın Ayyıldız bu vahim hataya ilişkin hem soruşturma başlatılması, hem de kamuoyunun bilgilendirilmesi talimatını verdiğini açıkladı. Ama şu saate kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Yurttaşlarımız kaygı ile bekliyorlar. Kaç kişi bundan etkilendi, kaç kişiye yanlış sonuç gitti? Onların temaslı olduğu kaç kişi karantinaya alındı? Kaç kişi karantinadan çıktı? Yüzlerce kişiyi otomatik olarak etkileyen bir hata ile karşı karşıyayız. Bu vahim hatalar sağlık emekçilerimizin özveriyle yaptığı çalışmaları gölgelemektedir. Bu hatanın nasıl olduğunun ortaya çıkarılması ve ihmali olanlar hakkında inceleme başlatılması hem vatandaşlarımıza hem de özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımıza bu ülkenin borcudur.”

Çakırözer, covid salgını ile mücadele veren sağlık çalışanlarına da teşekkür ederek, covid19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması talebini yineledi. 

"Hastalar sitem etti: Şaka gibisiniz" 

Çakırözer, yaşanan vahim hata sonrasında hastanede test yaptıran Eskişehirlilerin sitemlerini de Meclis’te şöyle sıraladı:

“Mehmet Poruk : Ayın 26’sında koah rahatsızlığı nedeniyle Şehir Hastanesi’ne geldik test yapıldı. akşam 22 saatlerinde il sağlık müdürlüğünden mesaj geldi pozitif diye sabah doktorumuz geldi negatifsiniz diye…
Ramazan Demirel: Ben de test yaptırdım negatif cıktı. E-nabızdan falan kontrol ettim hepsi negatif sonuçlarımın ama Sağlık Bakanlığı pozitif diye mesaj attı. Yanlışlık olmuş dediler üç gün isimden oldum bunların saçmalığı yüzünden. 
Sevilay Küçük: Anneme de aynı şekilde 15.10 da arayıp pozitifsiniz dediler, 2 saat sonra negatifsiniz dediler. Sağlıkta olacak olay mı bu.
Cahide Güney: '@saglikbakanligi. önce pozitifsin diye aranıp iki saat sonra da negatifsin yanlış bakmışız diyen bir ekip ile karşı karşıyayız! üstelik evde covid pozitif olan bir birey mevcutken ve bu birey nasıl olsa o da pozitif diyerek önlemi bırakıyor..! şaka gibisiniz..'
Burak Küçük: '15.10'da pcr testiniz pozitif dediğiniz hasta 130 dakika sonra nasıl negatife dönebiliyor? Üstelik evde maske ve mesafe kuralına uymanıza artık gerek yok dedikten sonra nasıl negatif diyebiliyorsunuz bu nasıl bir saçmalık açıklama istiyorum @saglikbakanligi'”