CHP’li Çakırözer 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında Türkiye’de 144 bin 827 doktorun görev yaptığına dikkat çeken Çakırözer, “Türkiye nüfusu göz önüne alındığında, Türkiye’de sadece 1 doktora 568 kişi düştüğü görülmektedir. Bu rakam OECD ülkeleri ile kıyaslandığında çok aşağılarda kalmaktadır. Türkiye’de 10 bin kişiye yaklaşık 17 doktor düşerken, bu rakam OECD ülkelerinde 10 bin kişiye 30 hekim civarındadır. Doktor başına düşen hasta sayısının çok yoğun olduğu Türkiye’de bir hekim bir yılda yaklaşık 3 bin 316 muayene gerçekleştirmektedir” dedi. 

431 SAĞLIK EMEKÇİSİ İNTİHAR ETTİ: Türkiye’de 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 431 sağlık emekçisi intihar ettiğini vurgulayan Çakırözer, “Ağır çalışma koşulları, baskı ve hak ihlalleri sağlık çalışanlarını intihara da sürüklemekte. 2015’te 10’u hekim, 71’i hemşire, 99’u diğer personelden oluşan 180 sağlık çalışanı; 2016’da 11’i hekim, 56’sı hemşire, 62’si diğer personel olmak üzere 129 sağlık çalışanı intihar etti. 2017 yılında ise 3’ü hekim, 53’ü hemşire, 66’sı diğer personelden oluşan 122 sağlık çalışanı ağır çalışma koşullarını kaldıramadı ve intihar etti” ifadelerini kullandı. Mesleğini yaparken mutlu ve huzurlu olmayan, ekonomik ve sosyal sıkıntılar yaşayan hekimler ve sağlık çalışanlarının, sağlıksız bir toplumun da temelini oluşturduğunu dile getiren Çakırözer, “Eğer doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız rahat ve bilimsel çalışma ortamı bulamazsa, işte sağlıksızlık burada başlar” dedi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ: Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çeken Çakırözer şu değerlendirmelerde bulundu: “Kendimizin ve sevdiklerimizin canımızı, sağlımızı teslim ettiğimiz doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız büyük sorunlarla karşı karşıya. Zaten son derece zor koşullarda gece gündüz demeden fedakarca yurttaşlarımızın sağlığı ile yakından ilgilenen hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın ekonomik ve sosyal hakları maalesef istenilen seviyede değil.  Sağlık emekçileri temel ücretlerin iyileştirilmesini, tıp eğitiminde niceliği değil, niteliği önceleyen politikaların uygulanmasını, bütün yurttaşların eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilmesini hep birlikte talep ediyor, gece gündüz büyük bir fedakârlıkla çalışan sağlık emekçilerimizin, hekimlerimizin çalışma şartlarının iyileştirildiği bir Türkiye umuduyla 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.”