CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakıözer mesajında ''Partisinin 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Cumhuriyetimizi kuran ve sonrasında da çok partili demokrasiye geçişimizi sağlayan partimiz, Cumhuriyet ve demokrasinin teminatı, halkın yarınlarının garantisidir” dedi. 

CHP’li Çakırözer partisinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Halk Fırkası olarak kurulan ve ardından Cumhuriyet Halk Partisi ismini alan CHP’nin ulusal bağımsızlık savaşına ve Cumhuriyetin kurulmasına öncülük ettiğini belirten Çakırözer’in mesajı şu şekilde: Cumhuriyeti ve temel ilkelerini bu güne kadar koruyan, aynı zamanda çağdaşlaşmanın tek adresi olan Partimiz, ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde demokrasiye geçiş sürecinde, baskıcı ve karanlık günlerin aşılmasında her zaman öncü olmuştur. İstiklal mücadelemizin ardından, Cumhuriyet devrimleriyle, hukuk, eğitim ve toplumsal alandaki reformlarla Türkiye Cumhuriyeti’ni şekillendirmiştir.  95 yıldır demokrasi, özgürlükler ve hukuk devletimizin güçlü savunucusu olan partimiz, laiklik başta olmak üzere Atatürk ilkelerinin yaşatılmasının sağlam güvencesi ve insan onuruna yaraşan çağdaş bir yaşam mücadelemizin de öncüsüdür. Demokrasinin savunucuları olan bizler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yılmaz bir neferi,  bağımsızlık, özgürlük ve laik cumhuriyetin koruyucusu olarak; her zaman ve her koşulda aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Partimizin 95’inci kuruluş yıldönümünde kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve bugün aramızda olmayan genel başkanlarımız İsmet İnönü ve Bülent Ecevit ile ebediyete intikal etmiş tüm partililerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan Genel Başkanlarımız Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen ile tüm parti emekçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi demokrasinin ve özgürlüklerin en üst düzeyde yaşandığı, Atatürk’ün bizlere gösterdiği aklın ve bilimin rehberliğinde çağdaş uygarlık düzeyine taşıma inanç ve kararlılığımızla, 95. Kuruluş yıldönümümüzü yürekten kutlarım. 

Milletvekilil Jale Nur Süllü de ''Kurucu Genel Başkanımız ve ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri, Türkiye Cumhuriyeti, diğeri, Cumhuriyet Halk Partisi” sözleri ile Cumhuriyet Devrimi ilkelerini ulusumuza ulaştırma hedefi ile kurduğu; bugün 95. Kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet Halk Partisi, dünyanın en köklü siyasi partilerinden biridir.  Cumhuriyetimiz ile yaşıt Cumhuriyet Halk Partisi, 95 yıl öncesinin zorlu koşullarında olduğu gibi, bugün de ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde yol gösterici olma hedefini,  sürdürmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ambleminde yer alan altı okun simgelediği "Cumhuriyetçilik", "Halkçılık", "Milliyetçilik" ve "Laiklik","Devletçilik" ve "Devrimcilik" ilkelerinin her biri, cumhuriyetimizin teminatı,  ülkemizin bekası için ön koşul ve her bir yurttaşımızın geleceğinin garantisidir. Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, biz Cumhuriyet Halk Parti’lilere, bugün her zaman olduğundan daha fazla sorumluluk düşmektedir. Atamızın bize emaneti Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerinin yol göstericiliğinde ülkemizin güzel yarınlarını inşa edeceğimize olan inancımla, kuruluş yıldönümünü kutluyorum.  Başta ebedi önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş liderlerimiz ile emekçilerimizi rahmet ve minnetle anıyor;  Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül ve emek veren yol arkadaşlarımla, yurttaşlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum'' diye konuştu.